Harmonie St. Bernadette Molenberg houdt leuk bedrag over aan openingsdag Arriva

Foto: Harmonie St. Bernadette

Afgelopen zondag startte Arriva met het bus- en treinvervoer in Limburg. Om deze bijzondere dag een feestelijk Limburgs tintje te geven organiseerde de vervoerder samen met de provincie Limburg ‘The Sound of Arriva’. Muziekgezelschappen werden uitgenodigd voor optredens, waardoor de stations in Nijmegen, Weert, Roermond, Maastricht en Heerlen zondag het toneel waren voor 9 uiteenlopende enthousiaste muziekgroepen. Harmonie St. Bernadette uit Heerlen kwam als winnaar uit de bus (trein) en won de stimuleringsprijs van € 5.000,-.

Harmonie St. Bernadette

Met hun speciaal gecomponeerde liedje ‘Feliz Arriva’ wist Harmonie St. Bernadette uit de Heerlense wijk Molenberg op bijzondere wijze Arriva welkom te heten in Limburg. Ook betrokken zij de reizigers op het station bij hun optreden. De Harmonie, ontstaan in 1922, reageerde enthousiast op hun winst. “Als Harmonie zijn we steeds verder aan het doorgroeien naar meer een Big Band met een modern en gevarieerd repertoire. Ons doel is om meer mensen kennis te laten maken met muziek en ook zelf een instrument te laten bespelen. De prijs is daarom ook zeer welkom! Met dit bedrag worden nieuwe instrumenten aangeschaft. ” zegt Bianca Erens namens Harmonie St. Bernadette.

Muziek en openbaar vervoer met elkaar verbinden

Jongerenkoor Gioscoso legde in Weert beslag op de tweede plek én een stimuleringsprijs van € 2.500,-, terwijl de derde plaats gedeeld werd door Lijn 99 in Roermond en de Wiekerhofzengers in Maastricht; zij ontvingen beide een prijs van € 500,-.

De jury was het er over eens dat alle muziekgroepen op zeer enthousiaste wijze afgelopen zondag de sfeer hebben weten te verhogen op de stations in Limburg. De nummers 1 en 2 verzorgen in het eerste kwartaal van 2017 nog een keer kort optreden, bijvoorbeeld bij een school of een bejaardentehuis in de buurt.

Reacties

Cookieinstellingen