Voortvluchtige man klemgereden en aangehouden

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

De politie heeft afgelopen woensdag in Brunssum een 49-jarige voortvluchtige man aangehouden, zo werd vandaag bekend gemaakt door het Openbaar Ministerie. De man moet nog bijna drie jaar in de gevangenis zitten en ruim 1,5 miljoen euro crimineel verkregen vermogen terug betalen vanwege deelname aan een criminele organisatie die zich bezig hield met de productie van synthetische drugs.

De man is op 18 oktober 2013 aangehouden in een zeer groot MDMA-laboratorium in het Belgische Opglabbeek.

Op 17 januari 2014 is hij door het Hof in Den Bosch veroordeeld tot het terugbetalen van €1.591.000,-. Het geld zou hij verdiend hebben met zijn criminele activiteiten. Op 22 december 2014 heeft het Hof bepaald dat een lijfsdwang van bijna 3 jaar dient te worden opgelegd, vanwege de nog te betalen 1,5 miljoen euro. Verdachte is na het bepalen van de straf nationaal gesignaleerd.

Bij de politie ontstond het vermoeden dat hij zich zou ophouden in een woning in Brunssum. Woensdagmiddag zag de politie de verdachte wegrijden bij de woning. Hij is door de politie gevolgd en later klemgereden. De man is aangehouden en overgebracht naar de gevangenis.

Reacties