Mobiele friture op parkeerplaats winkelcentrum Heerlerbaan

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Sinds enkele maanden was er slechts één friture op Heerlerbaan. Nadat de friture in het winkelcentrum zijn deuren sloot en opging in de nieuwe Jan Linders, was het in een van de grootste wijken van Heerlen echt behelpen voor iemand die zin had in een frietje en dat niet zelf thuis wenste te bakken.

dscn4688Frietje Met

Sinds vorige week staat de mobiele friture ‘Frietje Met’ van Tinus van Reeken op de parkeerplaats van winkelcentrum Giesen-Bautsch aan de Bautscherweg. Tinus brengt voorlopig alleen op de woensdag en donderdag tussen 13.00 en 18.30 uur friet en snacks aan de man, maar heeft ook nog een vergunning om op de vrijdag te verkopen. Echter vanwege plaatsgebrek op het parkeerterrein, de standplaats van de viskraam op vrijdag en de oliebollenkraam die er traditioneel in deze tijd van het jaar zijn wagen heeft staan, kan hij pas in januari ook op de vrijdag los.

‘Frietje Met’ heeft vergunning totdat de andere friture weer zijn deuren opent. Maar wanneer dat is, is vooralsnog onduidelijk.
Tot die tijd voorziet Tinus, die jarenlange ervaring heeft in ‘de friet’ en zaterdags bijvoorbeeld ook op de markt in Eygelshoven staat, vanuit zijn kraakheldere wagen met verwarmde voortent iedereen van een portie friet en alles wat daarbij hoort.
Ter introductie begint hij vanaf volgende week met combinatie-acties. Dus gaat dat proeven.

Reacties