‘Heerlen Heron’ vandaag officieel onthuld

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Vanmiddag was de officiële opening van de imposante zwartwit mural ‘Heerlen Heron’, een nieuw collectiestuk in de almaar uitdijende galerie van de Heerlense murals en streetart.
Na dagen noeste arbeid van de kunstenaars Dave de Leeuw en Vincent Lancee prijkt nu een fabelachtige reiger op de zijgevel van het voormalige CBS-gebouw.
De reiger (‘Heron’ in het Engels), met een dodo-achtige snavel en vredesduifachtige vleugels, staat symbool voor de stad Heerlen die langzaam maar zeker herrijst uit de restanten van het verleden.

Crowdfunding

Deze mural, die vooral in het oog zal springen bij treinreizigers die Heerlen binnenrijden of verlaten, is gefinancierd via crowdfunding. Talloze goedwillende particulieren en bedrijven leverden een financiële bijdrage, waarna beide kunstenaars met zwarte en witte spuitbussen hun creativiteit op het reusachtige betonnen doek konden botvieren. Deze financiers staan vermeld op het sponsorbord aan de voet van de ‘Heerlen Heron’, dat vandaag door ambassadeur Lex Nelissen werd onthuld.

Verlicht

De gemeente Heerlen zegde toe dat zij tijdens de decembermaand ervoor zorgt dat dit kunstwerk passend wordt aangelicht. Dan kan in deze donkere periode van het jaar ook ’s avonds van deze nieuwste mural-aanwinst genoten worden.

Reacties