‘Pluisje’ 13 november op bezoek bij Heerlense voetbalclub

Foto: RKVV Heksenberg

In maart dit jaar bezocht voormalig doelman Jean-Marie Pfaff voetbalclub R.K.V.V. Heksenberg en beluisterde het verhaal over wat de club de afgelopen jaren heeft moeten verduren. Pfaff, die duidelijk door het verhaal geroerd was, antwoordde: “I’ll be back with an old friend.”

Medio oktober gaf hij invulling aan die belofte. Het bestuur van R.K.V.V. Heksenberg ontving een bericht van de voormalige Belgische goalie dat hij op zondagmiddag 13 november terugkwam naar Heksenberg. Tezamen met niemand minder dan Diego Maradona. De Argentijnse sterspeler is gedurende 5 dagen in november te gast bij Pfaff in Antwerpen. Dertig jaar na dato vindt daar in het teken van WK Mexico 1986 een reünie plaats tussen de beide teams, die elkaar in de halve finale van dat wereldkampioenschap troffen. Maradona zorgde er destijds persoonlijk voor dat het avontuur van onze zuiderburen daar eindigde, maar het contact tussen Pfaff en Maradona is sindsdien gebleven.

maradona_pfaff_heksenberg_press_def-1Maradona vs. Pfaff ‘Penalty Contest’

Op zondagmiddag 13 november gaan beide heren echter opnieuw de confrontatie aan met elkaar. Op Sportpark Langeberg in Brunssum, waar Heksenberg momenteel speelt. Na een uitgebreide ‘meet & greet’ vindt er een penalty contest plaats, waarbij ook andere voetbalvedetten worden verwacht die zich aansluiten bij ‘Team Maradona’ en ‘Team Pfaff’.

Fernando Ricksen, boegbeeld van ALS

Beide teams kruisen de degens met elkaar voor het goede doel van die dag: de documentaire die momenteel gemaakt wordt over oud-international Fernando Ricksen die aan de spierziekte ALS lijdt. De voetbalroots van Ricksen, die onlangs nog te gast was bij Cristiano Ronaldo, liggen in Parkstad Limburg. Hij reageerde dan ook zeer verheugd over de komst van Maradona naar Heerlen/Brunssum. Mogelijk zal hij die middag de rol vervullen van scheidsrechter, wanneer ‘Pluisje’ de penalty neemt op Pfaff.
Voor Diego Maradona is het de eerste keer dat hij in Nederland is. Diverse media zullen die middag dan ook aanwezig zijn, en ook is er namens Maradona een uitnodigingsverzoek gegaan naar zijn voormalige Argentijnse landgenote: Koningin Maxima. Beiden zijn geboren en getogen in de Argentijns hoofdstad Buenos Aires.

Wedstrijdtickets ‘Maradona Meets Heksenberg’

Wie dit legendarische treffen niet wil missen kan kaarten bestellen middels de volgende weblinks:
https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/2E26BA2BC1E7
https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/facebook/event/2E26BA2BC1E7

Afterparty in Heerlen

Na de middag in Heksenberg verplaatst het duo en de vedetten zich naar een geheime locatie in Heerlen om hier in alle beslotenheid nog even na te genieten van de middag.

De VIP tickets à 195,- zijn uitsluitend op aanvraag verkrijgbaar via Christian Petermann die dit gebeuren samen met Jean-Marie Pfaff mede mogelijk maakten. Gelieve een aanvraag bij hem te doen door te bellen met nummer 0611 296 153. De oplage van deze tickets is beperkt.

Reacties