Tafeltennisters TTV Lybrae Consultants Heerlen winnen derby tegen AnytimeFitness/Westa met 4-2

Foto: TTV Lybrae Consusltants Heerlen

In Heerlen werd afgelopen weekeinde de derby tussen de dames van thuisploeg TTV Lybrae Consultants en AnytimeFitness/Westa uit Wessem gespeeld. Voor beide ploegen waren de belangen groot: de winnaar van deze Limburgse derby komt namelijk een stuk dichterbij de play-offs. De beste 4 teams na 14 gespeelde wedstrijden in de reguliere competitie plaatsen zich voor deze play-offs. Door toch wel enigszins verrassend met 4-2 te winnen deed TTV Lybrae Consultants Heerlen gisteren dus de beste zaken.

Wedstrijdverloop

De thuisploeg startte goed: kopvrouw Zhang Yun (foto) klopte Amber van der Velde met 3-0 en zette TTV Lybrae Heerlen op een 1-0 voorsprong.
In de tweede partij bood Eline Gelderman goed tegenstand aan paralympisch kampioene 2016 uit Rio, Kelly van Zon van de Wessemse formatie, maar verloor uiteindelijk met duidelijke cijfers: 0-3. De stand in Heerlen werd hiermee weer gelijk getrokken: 1-1.
De derde partij duurde eveneens maar 3 games. Rianne Strik, na haar terugkeer in Heerlen voor het eerst actief in een thuiswedstrijd, speelde ijzersterk tegen Carlijn van Lierop en zette de thuisploeg opnieuw op voorsprong.

Na de pauze won Zhang Yun met 3-0 van Van Zon en ook de vijfde partij ging over slechts 3 games: Van der Velde won, ondanks een lichte schouderblessure, van Rianne Strik. Het ging dus snel in Heerlen. Pas in de laatste partij werd de onderlinge strijd tussen Gelderman en Van Lierop over meer dan 3 games uitgevochten. Dat was dan gelijk ook de spannendste en meest cruciale wedstrijd van de dag. Eline Gelderman won de eerste game ruim met 11-5, verspeelde in de tweede game 2 gamepoints (na 10-8 voor werd het 10-12) maar pakte de derde game met 11-9. In de vierde game was het Van Lierop die gamepoints verspeelde. Eline knokte zich terug van 4-8 naar 8-10, en uiteindelijk won ze de partij knap met 12-10 in de vierde game en was zo toch min of meer “the women of the match”.

Sterke wedstrijd

Na afloop keek Eline Gelderman tevreden terug op een sterke wedstrijd: “Voor mijn gevoel had ik tegen Kelly van Zon al kansen, maar dat kwam niet echt tot uiting in de cijfers. Tegen Carlijn van Lierop was het spannend maar ik ben blij dat ik kon winnen en daarmee ook het team de zege bezorg. Ik merk dat mijn trainingen bij TIOS in Tilburg (waar Eline studeert) langzaam vruchten beginnen af te werpen”.

Bron: TTV Lybrae Consultants Heerlen
Tekst: René Daniels

Reacties