Tweede etappe Tour de France flitst door Aachen

Foto: Wikimedia

De Tour de France 2017 trekt komend jaar niet door Limburg. De wielerliefhebbers die nog enige hoop hadden dat de route van de Tour de France 2017 onze provincie zou doorkruisen, hoeven echter niet helemaal in zak en as te zitten. Het peloton beroepswielrenners flitst tijdens de eerste echte rit daags na de openingstijdrit in Düsseldorf op weg naar de finish op 2 juli 2017 over de Markt in Aachen, nog geen tiental kilometers verwijderd van onze gemeente-, provincie- en landsgrens. Vervolgens gaat het via het Belgische Kelmis en Lontzen richting finishplaats Luik/Liège.

Wielerweekend

Aachen laat weten blij te zijn met de doorkomst van de Tour de France, en grijpt deze unieke gelegenheid aan om de Akense binnenstad dat hele weekend in het teken van de wielersport te zetten. Komende weken vinden hierover de bespekingen plaats met de diverse betrokken partijen, zegt Aachens Oberbürgermeister Marcel Philipp. Een optie die bekeken wordt is om de traditionele wielerwedstrijd “Rund um Dom und Rathaus” op de zaterdag ervoor te houden.
De passage door Aachen kost de stad ongeveer € 50.000,-, een bedrag dat geheel door sponsoren bij elkaar wordt gebracht.

België en Luxemburg

Ook daags erna heeft de wielerhebber uit onze contreien nog de mogelijkheid om een glimp van het wielercircus op te vangen. Vanuit Verviers vertrekt ’s werelds grootste wielerspektakel voor een 202 kilometer lange rit door de Belgische Ardennen en Luxemburg, om boven in de citadel van de Franse grensstad Longwy te eindigen.

Reacties