Goede doelen in Heerlen maken kans op financiële bijdrage

Foto: Specsavers

Goede doelen in Heerlen kunnen zich vanaf 17 oktober een maand lang aanmelden om kans te maken op een financiële bijdrage. Stichting Specsavers Steunt start deze maand namelijk voor de zevende keer op rij een nieuwe donatieronde. Na de aanmeldperiode bepaalt een stemronde welk doel er overblijft waarvoor de plaatselijke Specsavers-winkel gaat sparen voor een mooie donatie. Het aanmelden van een goed doel kan via de website van de stichting.

Stichting Specsavers Steunt

Alle winkels van Specsavers verbinden zich aan een goed doel waarvoor zij samen met hun klanten een jaar lang gaan sparen. De retailketen riep hiervoor in 2010 een aparte stichting in het leven. Met Stichting Specsavers Steunt wil Specsavers via al haar winkels een bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap.
Inmiddels zijn er al meer dan 1100 lokale doelen die een financiële bijdrage hebben mogen ontvangen. De stichting keerde de afgelopen jaren in totaal al meer dan 2 miljoen euro uit. Dit is inclusief de donaties aan de landelijke doelen, zoals in 2016 Nationale Vereniging de Zonnebloem.

John Vromen, retailpartner bij Specsavers Heerlen: “Met dit initiatief willen we onze lokale betrokkenheid vergroten. We hebben namelijk ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid die we op deze manier invullen. Het is heel bijzonder een bijdrage te kunnen leveren aan goed werk. We zijn erg benieuwd welke goede doelen zich dit jaar aanmelden!”

Aanmelden

Op de website kan elk goed doel gratis een eigen pagina aanmaken waarop zij met tekst, foto- en videomateriaal kunnen vertellen waar zij zich voor inzetten. Daarna is het aan hun achterban om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Uiteraard kunnen de doelen via social media hun initiatief extra onder de aandacht brengen en promoten.

Aanmelden bij Stichting Specsavers Steunt kan tot en met maandag 14 november 10.00 uur. Vanaf dan kan er 4 weken lang gestemd worden.
Op 15 december maakt Specsavers Heerlen bekend voor welk lokaal doel zij gaat sparen.

Voor meer informatie: www.specsavers.nl of www.stichtingspecsaverssteunt.nl.

Reacties