Eerbetoon Sjef Diederen in Hoensbroek

Foto: Wikimedia

Het park dat op initiatief van bewoners op de plek van de voormalige basisschool de Heyster wordt gerealiseerd, krijgt de naam van Sjef Diederen. De Limburgse troubadour woonde vlakbij. Ook kijkt de gemeente Heerlen of in dit park een kunstwerk ter ere van Sjef Diederen kan worden geplaatst. Dat was een andere wens die via dit bewonersinitiatief naar voren kwam.

De in 2012 overleden Sjef Diederen woonde in Hoensbroek. Hij was een van de eerste Limburgse zangers die in het dialect zong. Zijn bekendste nummer is ‘Geneet van ’t laeve’. Veel Hoensbroekenaren kenden Sjef en koesteren warme herinneringen aan hem en zijn muziek.

Verschillende inwoners dienden de afgelopen tijd initiatieven bij de gemeente in om een straat, plein of park naar Sjef Diederen te noemen.

Straatnaamwijziging

Het geven van een andere naam aan een bestaande straat of plein, een formele straatnaamwijziging dus, heeft ingrijpende gevolgen voor ondernemers en bewoners. Niet alleen wijzigen dan de correspondentieadressen, ook moeten relaties worden geïnformeerd en reclame-uitingen en huisstijldragers worden aangepast. Dat brengt behoorlijk wat werk en kosten met zich mee. Mede hierdoor is ook een petitie van tegenstanders tegen een straatnaamwijziging opgesteld.
Met de nu gekozen oplossing om een nieuw park de naam van Sjef Diederen te geven, wordt de lang gekoesterde wens van vele Hoensbroekenaren vervult, zonder daarbij een andere groep te benadelen.

Reacties