Agressieve klusjesmannen actief in de regio

Foto: Nieuws.nl

De politie waarschuwt voor een groep personen die bekend staat als ‘travellers’. Zij bieden vaak op agressieve manier hun diensten aan zoals bijvoorbeeld het schoonmaken van dakgoten, schilderen van buitenmuren en schoonspuiten van opritten. Vervolgens maken zij zich schuldig aan onder andere bedreiging en oplichting.

De politie kreeg de afgelopen tijd regelmatig meldingen over het feit dat deze ‘travellers’ actief zijn. Het aanbieden van diensten gebeurt in sommige gevallen op zo’n agressieve manier dat mensen niet durven te weigeren. Bovendien blijkt het werk achteraf niet of zeer slecht te zijn gedaan, en mag de klant ook nog eens meer geld betalen dan was afgesproken.
Deze groep lieden wordt ‘travellers’ genoemd omdat zij vaak geen vaste woon- of verblijfplaats hebben en op campings verblijven. Meestal rijden zij in busjes voorzien van Engelse kentekens, en spreken ze vaak alleen Engels met een Iers accent.

Contact

De politie adviseert iedereen om op geen enkele wijze met deze lieden in zee te gaan. Ook roept zij mensen op om contact op te nemen met de politie wanneer personen op deze manier hun diensten aanbieden.

Reacties