Dienstregeling Regio Heerlen/Kerkrade

Foto: Arriva

De nieuwe dienstregeling openbaar vervoer van Arriva, het Limburgnet, is in detail uitgewerkt tot stad, dorp, wijk en straat. De rode draad is telkens de betere verbinding met drukke bestemmingen: sneller, directer en frequenter waar mogelijk. Voor dunbevolkte gebieden is er maatwerk van Arriva, variërend van lijndiensten met kleinere bussen tot OV-lijntaxi’s en OV-shuttles (1x per uur) naar dichtstbijzijnde voorzieningencentra en OV-knooppunten. Bovendien bedienen wensbusverenigingen de lokale vervoervraag. Trein, bus en maatwerk versterken elkaar.
Naar verwachting medio 2018 komt er een Drielandentrein tussen Luik, Maastricht, Heerlen en Aken.

De nieuwe dienstregeling start op 11 december 2016.
Vanaf woensdag 5 oktober presenteert Arriva op www.arriva.nl/limburg de nieuwe dienstregeling. Reizigers kunnen vanaf dat moment zien wat er voor hen verandert.

Regio Heerlen/Kerkrade

Het OV-systeem in Parkstad kent naast Heerlen 4 busknooppunten: Hoensbroek Akerstraat, Brunssum centrum, Kerkrade centrum en het Parkstad Limburg Stadion.

Tijdens de drukke uren is op elke route 4 keer per uur een bus beschikbaar die passagiers naar bestemmingen en de stations Heerlen en Kerkrade Centrum vervoert.

De buslijn 44 uit Aken zal via Hogeschool Zuyd gaan rijden.

In de spitsuren krijgt Avantis een doorgaande verbinding vanaf het station in Heerlen.

In de wijk Kerkrade-West blijft naast de hoogfrequente buslijn 20, die via de Steenwegen rijdt, een specifieke wijkbusdienst bestaan voor de wijken Heilust en Spekholzerheide, waar veel ouderen wonen.

De wijken Gracht en Spekholzerheide blijven verbonden met het knooppunt Parkstad Stadion waar op alle richtingen overgestapt kan worden.

 

Reacties