FlashMob 2016, spetterende waterpret op het Pancratiusplein

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Vanmiddag was voor de derde maal op rij de SplashMob op het Pancratiusplein in Heerlen, een reusachtig watergevecht met ook dit jaar weer zo’n duizend deelnemers.

Het dubbele aantal waarop de organisatie had gehoopt werd niet gehaald, ondanks het legertje eerstejaars studenten van Zuyd Hogeschool dat op deze wijze hun introductieweek beëindigde. Maar ook met dit duizendtal watervechters was de natte pret er vanmiddag beslist niet minder om.

Van traditioneel waterpistool tot futuristische waterneutronenstralers

Voor de talloze waterpistolen uit diverse categorieën, van ‘klein maar fijn’ tot ‘reusachtig prachtig’ en van het traditionele waterpistool in zakformaat tot futuristische waterneutronenstralers, waterballonnen, flessen, emmers, bakken en andere attributen die water konden transporteren en dit in een vooraf gekozen richting konden loslaten, gingen vanaf 16.00 uur tot 17.00 uur een zestal door WML geplaatste tappunten open zodat het water rijkelijk over het plein maar liefst nog over de kleding van de medestrijders kon worden gespoten of gegoten.

Jong en oud liet zich daarbij van de beste kant zien, en zoals wel vaker kwam vooral bij de ouderen ‘het kind’ in alle spontaniteit weer naar boven.

Ook de organisator van de SplashMob Erol Öztan, en het gezin van Heerlens burgemeester Ralf Krewinkel lieten zich in dit ludieke waterspektakel niet onbetuigd.

Zowel de zon (jammer) als de regen (gelukkig) lieten het vanmiddag afweten tijdens het watergevecht, maar alle andere omstandigheden waren ideaal voor dit mooi en letterlijk spetterend uurtje middagpret.

DSCN4266

Reacties