‘The Notorious IBE’ in Heerlen vandaag van start

Foto: The Notorious IBE

Vandaag vrijdag 5 augustus gaat ‘The Notorious IBE’ officieel van start in Heerlen.

‘The Notorious IBE’ is het oudste en grootste Hiphop en Urban dans festival van Nederland waarmee de binnenstad van Heerlen de komende 3 dagen het kloppend hart van de internationale Urban en Hiphop dans scene is. Ieder jaar reizen er jongeren uit ruim 35 landen naar Heerlen voor een festival dat zich met recht voorloper in de Nederlandse Urban Culture mag noemen.

Het programma van deze eerste dag ziet er als volgt uit:

Can I Kick it?

Vanaf 19.00 uur trapt het festival letterlijk en figuurlijk af met het “Can I Kick it?” open voetbaltoernooi op de sportvelden van RKSV Bekkerveld, met een BBQ aan de zijlijnen en DJ’s voor de onontbeerlijke sfeer middels Soulful Hip Hop and House music.
Op deze locatie, in Sporthal ‘A Gene Bek’ is tevens de IBE Sleepover gevestigd, een low-budget overnachtingsplek voor ruim 200 bezoekers met een kleine beurs.

Voorafgaand aan deze aftrap organiseert STUDIO HFC aan Carbon 6 tussen 15.00 en 18.00 uur een Free Open Practise Session, en opent om 17.00 uur het terras in ‘Little Berlin’, het pleintje tussen de Nieuwe Nor en de Schelmentoren.

Express Yourself

Enkele tientallen meters verderop opent in de Concept Gallery Encore (het oude ‘Sporthuis Diana’) eveneens om 17.00 uur de “Express Yourself” Foto Expo, een foto-expositie van Little Shao (Parijs) en Maurice van der Meijs (Amsterdam). Twee topfotografen afkomstig uit de urban dans scene.

Don’t Step On My Nikes

De dag wordt vanaf 23.00 uur in CLUB 7EVEN afgesloten met de preparty ‘Don’t Step On My Nikes’, waar Hip Hop, R&B, House en Eclectic Music van de DJ’s Cut Nice en Hooch de vrijdag in de zaterdag zullen transformeren.

Reacties