Winnaar Parijs-Roubaix, Matthew Hayman, completeert deelnemersveld RaboRonde

Foto: RaboRonde Heerlen

Morgen staan maar liefst 10 deelnemers aan de Tour de France in Heerlen aan de start van de jaarlijkse RaboRonde. De organisatie slaagde erin om voor dit criterium dat traditiegetrouw op de eerste vrijdag na afloop van de Tour de France verreden wordt, een aansprekend deelnemersveld vast te leggen.

Wout Poels, Dylan Groenewegen (Nederlands Kampioen), Stef Clement, Roy Curvers, Ramon Sinkeldam, Albert Timmer en Timo Roosen zijn de Nederlandse Tourdeelnemers. Robert Wagner (D) en Begard Breen (Nor) staan ook aan de start.

Bijzonder is de aanwezigheid van Tourdeelnemer en winnaar van Parijs-Roubaix, Matthew Hayman.

Organisator Chris Tiekstra is tevreden met dit deelnemersveld. “Hayman gaf zelf aan dat hij graag in Heerlen wilde rijden, dus hebben we snel toegeslagen. Met 10 Tourdeelnemers kunnen wij ons weer laten zien. Het staat in ieder geval borg voor een mooie wedstrijd.”
Naast de genoemde renners komen ook een aantal jongere Nederlandse renners en de jongens van het Regionaal Trainingscentrum aan de start. In totaal bestaat de rennerslijst uit 33 namen.
Bij de dames zal de strijd gaan tussen Chantal Blaak, Kelly Markus, Anouk Rijff, Lieselot Decroix en Spohie de Boer. Maar ook Jessie Daams, Ilona Hoeksma en Roos Hoogeboom maken natuurlijk kans op het podium. Als het aan de dames van de nationale selectie ligt spelen zij ook een rol van betekenis.

Extra rennersveld

Tiekstra: “Het rennersveld van de RaboRonde Heerlen is dit jaar sterker dan de voorgaande jaren dankzij een extra bijdrage van de Rabobank Parkstad, de gemeente Heerlen, Boels Rental, Mabs4.0, C-Mill, Metroprop, D&D Verhuur, Jumbo Maanplein en Heerlen Mijn Stad. Dankzij de extra bijdrage zijn de hele dure renners zoals Poels, Groenewegen en Hayman naar Heerlen gehaald. Maar wij zijn natuurlijk al onze sponsors dankbaar. Dankzij hen kunnen wij dit spektakel gratis aanbieden aan onze bezoekers.”

Feest

De RaboRonde is een van de grootste na-Tour criteriums in Nederland. Jaarlijks bezoeken ruim 40.000 mensen dit evenement. De combinatie tussen topsport en feest op de horecapleinen is al meer dan 25 jaar een succesformule.
De toegang van de RaboRonde Heerlen is ook dit jaar weer gratis.
Kijk hier voor meer informatie en het actuele rennersveld.

Programma

  • 15.00 uur Rabo WielerPlaza geopend
  • 17.00 uur Start Rabo Banden Race
  • 18.00 uur Reclamekaravaan
  • 18.30 uur Start Dameskoers (25 ronden = 40 km)
  • 19.30 uur Finish en huldiging dames
  • Reclamekaravaan
  • 20.00 uur RaboRonde Heerlen (50 ronden= 80 km)
  • 22.00 uur Finish en huldigingen
  • Start festiviteiten op horecapleinen

Reacties