Verstappen stunt met tweede plaats in de Grote Prijs van Oostenrijk

Foto:

Max Verstappen heeft zondag een topprestatie geleverd in de Formule 1. De Nederlandse racesensatie eindigde in de Grote Prijs van Oostenrijk als tweede. Na zijn zege in de Grote Prijs van Spanje het beste resultaat van de Limburger.

De zege ging naar Lewis Hamilton van Mercedes. Hij passeerde in de slotronde zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg, maar de Britse regerend wereldkampioen ramde wel bij zijn inhaalactie de voorvleugel van Rosberg eraf.

Met die gemankeerde auto kon de Duitse leider in het kampioenschap niet voorkomen dat Verstappen hem vlak voor finish nog voorbijreed. Ook de Fin Kimi Räikkönen passeerde Rosberg, die genoegen moest nemen met de vierde plaats.

Het slot van de race op het circuit van Spielberg was nagelbijtend spannend. Verstappen, die was gestart vanaf plek acht, lag met nog tien ronden te gaan aan de leiding, maar hij kon de koppositie niet vasthouden. Zowel Rosberg als Hamilton ging op versere banden de Red Bull van de Nederlander voorbij. Vervolgens begon Räikkönen te jagen op Verstappen. Die slaagde er nog maar net in de Fin van Ferrari van zich af te houden.

Het grote drama gebeurde in de slotronde. Hamilton ging op een lang recht stuk pas op het allerlaatste moment buitenom bij Rosberg, die echter niet wilde wijken en zelfs probeerde zijn Britse teamgenoot van de baan af te rijden. Hij was echter zelf het grootste slachtoffer.

Het publiek in Oostenrijk dacht er anders over; die joelde de winnaar uit op het podium. Verstappen liet zich de champagne goed smaken. ,,Het is ongelooflijk dat ik hier tweede word. Wat een spannende race.”

Reacties