Herdenkingsbijeenkomst Papillon

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Enkele honderden buurtbewoners en andere belangstellenden kwamen vanavond bijeen op het plein voor de Aldi in Zeswegen om Papillon te herdenken. De 7-jarige jongen uit de wijk Zeswegen kwam afgelopen zondag op tragische wijze om het leven in de woning van zijn moeder, die morgen wordt voorgeleid als verdachte bij het voorval. Vanwege de grote opkomst besloot men de stille tocht te beperken tot deze bijeenkomst op het plein.

Iets na achten sprak iemand vanaf het balkon de mensen kort toe. Daarna deden toeters, fluitjes, rotjes en andere voorwerpen die op de een of andere wijze geluid produceerden, hun uiterste best om het verdriet en machteloosheid kracht bij te zetten. De machteloosheid over de zinloze dood van Papillon, een dood die misschien voorkomen had kunnen worden.
Ballonnen werden opgelaten, maar de meeste raakten verstrikt in de takken van de kale bomen langs het plein. Kinderen staken kaarsjes en sterretjes aan en legden nog meer knuffels bij de al aanwezige verzamelingen langs de winkel en bij de entree van het complex waar het drama zich afspeelde. De burgemeester en wethouders waren aanwezig om hun medeleven te betonen, maar traden niet op de voorgrond met toespraken.
Daarbij speelde het weer bij deze ingetogen bijeenkomst bepaald niet mee. Een Chinese wensballon werd opgelaten, deed zijn uiterste best om het welgemeende gedachtegoed van de nabestaanden en aanwezigen tot in de hemel te brengen, maar strandde telkenmale door de gestaag vallende regen en brandde troosteloos uit in een boom langs de weg.

Laten we vooral hopen dat de bijeenkomst niet voor niets is geweest. Dat incidenten als deze in de toekomst voorkomen kunnen worden.

DSCN1377[1]

Papillon, we blijven je herinneren…

Reacties