Informatiebijeenkomst Mondriaan: “Psychische klachten (zoals angst) en intimiteit”

Psychische problemen en medicijnen kunnen grote invloed hebben op hoe je intimiteit en seks ervaart. Intimiteit en seks gaat niet altijd vanzelf goed, ook al houden mensen nog zoveel van elkaar. Een professional legt tijdens de bijeenkomst uit hoe dat zit en wat er eventueel aan te doen is.

Als je maar van elkaar houdt…

Er bestaan namelijk veel mythes over intimiteit en seks. Bijvoorbeeld dat iedereen het vanzelf kan. En dat intimiteit en seks vanzelf goed gaat als je maar veel van elkaar houdt. Dat het pas normaal is als je het 2 keer per week doet. En dat iedereen hetzelfde wil. Maar wat als je psychische problemen hebt en intimiteit en seks moeilijk is? Of dat je zin in intimiteit en seks verdwenen is? Medicijnen kunnen daar ook invloed op hebben. Hierdoor kan je relatie verstoord raken. Vraag je je wel eens af of er iets aan te doen valt? Praat je er wel eens over? Wat kun je doen als je het idee hebt dat jouw intimiteit en seksuele leven niet normaal is?

Deze mythes en vragen worden door Trudy Rohn tijdens deze avond behandeld. Ze vertelt met welke vragen en problemen mensen bij haar komen. Wat zijn de mogelijkheden? Wat is er (samen) aan te doen of niet? Kun je de veranderingen accepteren? Maar misschien leven er nog wel heel andere vragen die te maken hebben met intimiteit en seksualiteit? Stel ze gerust, ook al is het misschien lastig. Trudy Rohn is klinisch psycholoog en seksuoloog.

Informatie en aanmelden

De informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 7 juni 2016 van 19.30 tot 21.30 uur in het Cultuurhuis, Sittarderweg 145 in Heerlen.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over dit onderwerp, iedereen is welkom en deelname is gratis.

Reacties