Liquidatie Sven Prins opnieuw in Opsporing Verzocht

Foto: Politie.nl

Het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdag 31 mei voor de tweede maal uitgebreid aandacht aan de liquidatie van Sven Prins. Er was nieuwe informatie beschikbaar over de gewelddadige dood van de 30-jarige Sven Prins uit Brunssum die op 25 september vorig jaar door meerdere schoten om het leven kwam.

Schietpartij en achtervolging

Het schietincident gebeurde op vrijdag 25 september op de Heerenweg in Heerlen. Het slachtoffer zat samen met een kennis in zijn auto toen hij vanaf de Torenstraat enkele honderden meters werd achtervolgd door een Volkswagen Golf. Hierbij is in het wilde weg geschoten. De achtervolging eindigde bij de rotonde Akerstraat met de Heerenweg. prins wist nog uit de auto te ontkomen, maar bezweek in de tuin van een nabijgelegen huis.

Informatie

Op 29 september 2015 vroeg de politie ook al de medewerking van het publiek in Opsporing Verzocht. Verschillende getuigen hebben zich toen gemeld. Inmiddels is nieuwe informatie beschikbaar maar resteren ook nog enkele onduidelijkheden in het onderzoek.
Zo gaat de politie er nu vanuit dat er 3 daders waren, 1 bestuurder en 2 schutters. Er is geschoten met zowel een handvuurwapen als een automatisch vuurwapen, en de politie neemt aan dat de bestuurder niet geschoten heeft.
Ook blijkt uit de nieuwe informatie dat er op vrijdag 25 september al overdag naar Prins werd gezocht. Aan het einde van de middag zou er ruzie of zelfs een vechtpartij zijn geweest bij een frituur aan de Eggelaan in Brunssum. Prins was daar zelf niet bij, maar het zou wel om hem zijn gegaan.

Eerdere schietincidenten

Prins was een bekende van de politie. Hij zat in het drugsmilieu, en daar zou een mogelijke aanleiding kunnen zitten voor de fatale gebeurtenis.
Aan zijn dood gingen al 2 schietpartijen vooraf. Jaren geleden is al een keer op Prins geschoten, en ook was hij ongeveer 2 weken voor de liquidatie bij een schietpartij betrokken waarbij hij ook zelf geschoten zou hebben.

Heeft u informatie of tips, neem dan contact op met de politie of met ‘Opsporing verzocht’.
Klik hier voor de betreffende pagina van ‘Opsporing Verzocht’.

 

Reacties