Wheels ‘n Bites: gratis toegankelijk Food Truck Festival in centrum Heerlen

Foto: Wheels 'n Bites

Wheels ’n Bites afficheert zichzelf als hét Food & Fun Festival van het zuiden. De eerste editie in Heerlen vindt komend weekend op 3, 4 en 5 juni 2016 plaats. Het festival tovert de Bongerd in hartje centrum om tot een gezellig stadspark met een verrassende Food Line-Up.

Jazeker, puik voor de buik! Voor Foodies & Food Lovers. Alles lekker op rolletjes. Met de meest exclusieve Food Trucks, muziek, kinderanimatie, Autosjtuute op de zondag en meer…

Culinaire parade op wielen

Met een culinaire parade op wielen tovert Wheels ’n Bites de binnenstad om tot één groot stadspark en openluchtrestaurant. Met een bonte verzameling van stoere en originele Food Trucks. Van de omgebouwde brandweerwagen of caravan tot een originele VW T1 en de Italiaanse Piaggio.

Foto Food Truck (3)Beleving

Wheels ’n Bites is een driedaags en gratis toegankelijk belevingsfestival. De ingrediënten van het festival zijn ‘Food, Drinks, Music & Pleasure’. Culinair en cultureel genieten voor jong en oud! Het lekkerste eten en drinken, de leukste muziek, een variëteit aan straattheater, entertainment voor de jongste bezoekers en nog veel meer vermaak en beleving.

Bourgondisch Limburg

De rollende-keuken-hype is een graag gezien concept en nog steeds groeiende. En wij Limburgers koesteren het Bourgondische leven. Daarom organiseert Wheels ’n Bites in meerdere Limburgse steden een gratis toegankelijk Food Truck Festival waar de bezoeker kan proeven van het goede leven in Limburg. Van eerlijk en ambachtelijk eten, verse producten, regionale wijnen en uiteraard het Limburgse bier. Zonder fratsen! Sfeer en beleving, kwaliteit en diversiteit zorgen voor een gezellig en ontspannen evenement.

Smaaksensaties

De meest exclusieve Food Trucks uit Nederland en België presenteren het lekkerste eten en de nieuwste trends. Met liefde bereid. Van patatas bravas tot de bieterbal. En van vegetarisch tot biologisch. Pintxos, pulled pork, hamburgers, smoothies, hotdogs, saté, gezonde snacks, pizza, tortilla’s, churros, crêpes, poffertjes, ijs, en wentelteefjes.
De bezoeker kan op het ‘Wheels ’n Bites Terras’ bekomen van alle smaaksensaties. Genieten van een heerlijk wijntje, een frisse low alcohol cocktail, een speciaal bier of een frisdrankje. De Barista zorgt hier voor een perfecte Latte of espresso.

Entertainment

Wheels ’n Bites biedt ook heel veel live-muziek. Met onder meer Bigsby Riot, Tejo’s Blues Tigers, Beefjerkey, Craig Gallagher, Aline Lua, Pierce Brothers, Niels Sievers, SWAMP, Mitchels Ritchi en Orquesta La Esencia.
Voor het huiskamerpodium, dat we in samenwerking met Poppodium Nieuwe Nor en Arons Muziek programmeren, zijn talenten, bandjes, (straat)muzikanten en singer-songwriters die tijdens het evenement een optreden willen verzorgen nog van harte welkom.
De jongste bezoekers kunnen voor leuke activiteiten terecht in de speciale ‘Kids in the Kitchen Corner’.