Walking Football: wandelvoetbal voor 55-plussers bij Roda JC

Foto: Roda JC

Wandelvoetbal bij Roda JC Kerkrade. Niet de nieuwe spelwijze van het eerste team van de geel-zwarte koempels komend seizoen, maar vanaf woensdag 1 juni start Roda JC Kerkrade met een nieuw maatschappelijk project: Walking Football. Dit project is onderdeel van Roda JC Old Stars, het ouderenproject van stichting ‘Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij’.

Walking Football is wandelvoetbal voor 55+. Dit is een voetbalvariant waarbij niet mag worden gerend. Tevens wordt het gespeeld zonder keepers en mag de bal niet boven heuphoogte komen. De spelvariant leent zicht bij uitstek voor 55-plussers; de aangepaste spelwijze beperkt namelijk het risico op vervelende blessures. Gezond bewegen en gezelligheid staat voorop!

Op 1 juni start het project om 10.00 uur in het Parkstad Limburg Stadion met een demonstratie van het Walking Footballteam van VV Hellas. Aansluitend vindt er een open training plaats voor de geïnteresseerden. Na de training is er koffie en vlaai voor de deelnemers. Deelname aan de demonstratie en open training is geheel gratis.

Officiële trainingen in Soccer Arena of Parkstad Limburg Stadion

Op 8 juni starten de officiële trainingen. Er wordt een fittest afgenomen bij de deelnemers, om zeker te weten dat de deelnemers fit genoeg zijn om deel te nemen aan het Walking Football. Ook bij de laatste training vindt er een fittest plaats, om te testen of de fitheid van de deelnemers is verbeterd. Iedere training start met een kopje koffie en daarna de echte training die plaatsvindt in ofwel de Soccer Arena ofwel het Parkstad Limburg Stadion. Deelnemers ontvangen Roda JC-kleding in bruikleen. Gedurende het seizoen vinden er regelmatig oefenwedstrijden plaats tegen andere voetbalclubs. De kosten bedragen €2,- per training.

Bent u 55-plusser en lijkt het u leuk om vanaf juni iedere woensdagochtend bij Roda JC te voetballen? Stuur dan een e-mail met uw naam, leeftijd en contactgegevens naar [email protected] of bel naar 045-6317028. Via deze contactgegevens kunt u zich tevens aanmelden voor de gratis demonstratie en open training.

Mocht u nog mee willen doen, meldt u dan snel aan want er is slechts plek voor 30 deelnemers!

Reacties