Van maandag 30 mei leven in het Maankwartier

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Het noordelijk deel van Maankwartier begint vanaf maandag 30 mei echt te leven. Medewerkers van UWV en Gemeente beginnen die ochtend aan hun eerste werkdag in hun nieuwe kantoor aan het Maanplein 88. Twee dagen later openen 2 grote winkels hun deuren aan de Spoorsingel en de huurders van de woningen ontvangen op 1 juni de sleutel van hun gloednieuwe appartement. Vanaf volgende week heeft Heerlen er een nieuw stukje stad bij.

Na jaren van plannen maken, schetsen uitwerken en bouwwerkzaamheden uitvoeren is het resultaat adembenemend. De betoverende Heliostaat, het sfeervolle Maanplein, de hoge bogen, fraaie gevels, intieme straten, royale trappartijen: het komt allemaal samen.

Prachtige entree

Volgens wethouder Barry Braeken is Maankwartier een aanwinst voor de stad.
“Het Maankwartier wordt de nieuwe verbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van de stad. Het is van groot belang voor de economische structuur van Heerlen, een prachtige entree voor onze stad. Ik ben er trots op dat het in Heerlen wordt gebouwd.”
Volgens Jack Gorgels, directeur Weller, is Maankwartier een icoon. “Met kwalitatief goede winkel- en horecavoorzieningen en hoogwaardige woonmilieus. Het is een plek die trots oproept, een plek die mensen verbindt.”

Dag van de Bouw

Maankwartier-Noord is nu voor iedereen toegankelijk. Loop het Maanplein op en ga zelf een kijkje nemen. In de loop van deze week is er nog van alles te doen. Het hoogtepunt is zaterdag 4 juni, de ‘Dag van de Bouw’. Op die dag is ook de ‘plaat’ toegankelijk en gaan de bouwhekken open van de bouwplaats in Zuid (bij de Royal). Het nieuwe Maanplein gonst die dag van de activiteiten.

Kijk hier voor het programma.

Reacties