Voorjaarskermis in Heerlen-centrum

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

De kermistijd breekt weer aan in de gemeente Heerlen. Vanaf vandaag vrijdag 27 mei tot en met woensdag 1 juni slaat de voorjaarskermis haar attracties op in de binnenstad van Heerlen, waarna een deel van deze attracties van 4 tot en met 7 juni enkele kilometers verderop in Hoensbroek het kermisvertier verzorgt.

In Heerlen-centrum staan komende dagen ruim 50 attracties en kramen verdeeld over de Bongerd, Pancratiusplein, Promenade en Van Grunsvenplein. Ook dit voorjaar staat er weer een mix van spectaculaire attracties voor durfallen en iets rustigere attracties voor het hele gezin.

Voor de liefhebbers van snelheid en spanning is er Das Omen, de Breakdance, de Booster Maxx, het Spookhuis en de achtbaan Spinning Coaster. Natuurlijk ontbreken ook de bekende botsauto’s niet. De kleintjes kunnen zich vermaken in de draaimolen, Buggy’s en de Teacups. Of over het water lopen in de Waterballs of springen op de trampoline.
Natuurlijk staan er ook tal van spelletjes waar leuke prijzen te winnen vallen en allerlei eetkramen met heerlijke lekkernijen.

Animoso

Zaterdagmiddag 28 mei verwelkomt sambaband Animoso de kermisbezoekers vanaf 13.00 uur met levendige Braziliaanse trommelmuziek. Animoso staat voor vurig, levendig en bezielend. En zo is hun muziek ook samen te vatten, het is dus genieten van hun ritmes en swingende beats.

Officiële opening

Hoewel de kermis al op vrijdag begint wordt deze op zondag 29 mei officieel geopend door wethouder Nico Aarts. Dit gebeurt na afloop van de stadprocessie, omstreeks 12.45 uur, op het Pancratiusplein. Een en ander wordt muzikaal opgeluisterd door de stadsschutterij St. Sebastianus, die bovendien zorgt voor een “knallende opening”.

Standbeelden

De rest van de zondagmiddag staat in het teken van de levende standbeelden. Verspreid over de kermis staan tussen 13.00 en 18.00 uur diverse beelden op hun voetstuk die bijna niet van echt te onderscheiden zijn, die soms tot leven komen en de kermisbezoekers verrassen met een ludieke act.

Woensdag familiedag

De woensdag is de traditionele familiedag waarbij de kermisexploitanten extra korting geven, dus maak gebruik van de speciale aanbiedingen bij de kassa van de attracties en kramen.
Vanwege de vrije woensdagmiddag zijn er van 14.00 uur tot 18.00 uur ook extra activiteiten voor de jeugdige kermisbezoeker.
“Huisclown” Desalles zal het publiek weer verrassen met zijn fratsen en ballonfiguren, en krijgt hij bovendien op woensdagmiddag gezelschap van clown Milko, bekend van circus Herman Renz.
Naast de beide clowns komen ook de Minions naar Heerlen en kunnen kinderen zich gratis laten schminken of een glittertattoo laten zetten.

Verplaatsing weekmarkten

De donderdagmarkt verschuift van de Bongerd naar de Promenade, terwijl op zaterdag en dinsdag de levensmiddelenmarkt te vinden zal zijn op de Promenade en in de Honigmanstraat. De grote dinsdagmarkt vervalt helemaal.

Afsluiting Geerstraat

Vanwege de extra ruimte die de kermis dit voorjaar nodig heeft wordt ook de Geerstraat afgesloten. Dit betekent dat het verkeer wordt omgeleid en de bushalte op de Geerstraat vervalt. Er wordt door Veolia een vervangende halte gecreëerd op de Euterpelaan bij winkelcentrum ’t Loon.

Openingstijden

De openingstijden van de kermis zijn als volgt:

  • Vrijdag 27 mei: 16.00 tot 01.00 uur
  • Zaterdag 28 mei: 13.00 tot 01.00 uur
  • Zondag 29 mei: 13.00 tot 24.00 uur
  • Maandag 30 mei: 14.00 tot 24.00 uur
  • Dinsdag 31 mei: 14.00 tot 24.00 uur
  • Woensdag 1 juni: 14.00 tot 24.00 uur

Reacties