Historische winst Max Verstappen in GP Spanje

Foto:

‘Waanzinnig’, ‘Indrukwekkend’, ‘Verstappen is de Messi van de autosport’, alle superlatieven worden uit de kast gehaald maar schieten tekort om de eerste GP-overwinning van een Nederlandse coureur te kwalificeren.

Tijdens een debuut in een nieuwe auto – Verstappen stapte vorige week over van Toro Rosso naar Red Bull – meteen een Grand Prix winnen is pure klasse, al werd de prestatie mede mogelijk gemaakt door Hamilton en Rosberg, die elkaar kort na de start in de eerste ronde van de baan reden.

Met het wegvallen van de beide Mercedessen ontspon zich een fascinerende race, waarin de nummers 1 tot en met 4 zes ronden voor het einde binnen 7 seconden van elkaar reden. Verstappens nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo liep bij een uiterste poging om de derde plaats over te nemen van Vettel een klapband op. Verstappen slaagde erin om de aanvallen van Raikkonen af te slaan. Vettel finishte als derde en Ricciardo werd vierde.

Voor het eerst in de historie van de Formule 1 GP klonk vandaag het Wilhelmus en ging de Nederlandse driekleur in top. Daarmee heeft Max Verstappen zich nu al verzekerd van een prominente plek in de Nederlandse sportgeschiedenis.

Tekst: Sittard-Geleen.Nieuws.nl

Reacties