Gastcurator aan de slag voor cultuurevent CityLiv 2016

Foto: CityLiv

Voor het 4e jaar op rij daagt het Heerlens cultuurevent CityLiv designers, kunstenaars en architecten uit met gebruikte materialen tijdelijke objecten te ontwerpen in de openbare ruimte.

Om een verdiepingsslag te maken heeft de organisatie Judy Straten als gastcurator voor CityLiv 2016 aangesteld. Daarmee zal het platform haar kennis vergroten en een nog sterkere verbinding leggen tussen ontwerpers, kunst en het publiek.
CityLiv, een initiatief van Studio Erol, stimuleert, doorbreekt standaarden en doet verwonderen.

Judy Straten

Judy Straten initieert vernieuwende idee├źn op basis van internationale ervaring en kennis van de meest recente ontwikkelingen op gebied van de creatieve industrie in de breedste zin van het woord. Ze zal CityLiv nieuwe impulsen geven en creatieve disciplines met verschillende werkvelden verbinden. “Handelen vanuit het principe dat er nog nooit een verandering tot stand is gebracht zonder lef, experiment en een daadkrachtige aanpak”, aldus de nieuwe curator van het cultuurevent.

CityLiv

CityLiv is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een breed platform dat zich concentreert op talentontwikkeling, de onlosmakelijke koppeling tussen kunst en haar publiek en natuurlijk het belang van hergebruik van materialen. Hierbij wordt gestreefd naar nieuwe verbindingen binnen het vakgebied die in de juiste mix een positieve impuls voor een stad en regio mogelijk maken.
CityLiv wordt gekenmerkt door haar tijdelijke karakter, doch door IBA Parkstad gestimuleerd dit om te zetten in meer permanentie.

Binnenkort maakt CityLiv 2016 de invulling van het programma bekend.

Reacties