Heerlense burgemeester Krewinkel vindt tweet Petermann onaanvaardbaar

Foto:

Burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen vindt de tweet van gemeenteraadslid Christian Petermann “als mens en burgemeester onaanvaardbaar”. In betreffende tweet vergelijkt Petermann de officier van justitie in het proces Van Rey met een kampbeul van Auschwitz, en hoopt hij dat de officier van justitie “nog vanavond verongelukt”.

De burgemeester nam onmiddellijk nadat hij kennisgenomen had van de tweet contact op met de afzender, en gaf Petermann te kennen dat de geuite doodswens aan de Officier van Justitie “volstrekt onacceptabel” is, en dat de vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog “ongepast en verwerpelijk” zijn.

Petermann heeft de tweet inmiddels verwijderd, maar neemt niets van de strekking van zijn tweet terug, zo blijkt uit een artikel in het Limburgs Dagblad van vanochtend.
De officier van justitie, Anja Janssen, “heeft de uitstraling van een kampbeul”, vindt Petermann, en in die kampen zijn vreselijke dingen gebeurd, “maar de ellende die zij heeft veroorzaakt, gaat nog 27 keer verder. De wijze waarop ze zich presenteert, doet voorkomen alsof het OM zélf een criminele organisatie is.”

Burgemeester Krewinkel neemt uitdrukkelijk afstand van deze gedragingen.
“Met ontzetting las ik vanmorgen in de krant dat de heer Petermann volhardt in zijn standpunt in plaats van excuses te maken. Het moge duidelijk zijn dat ik het als burgemeester van Heerlen verwerpelijk vind wat door de heer Petermann getwitterd is en zijn reactie in de pers vanochtend.”

Reacties