Filmhuis De Spiegel vertoont journalistendrama Spotlight

Foto:

Dé journalistenfilm bij uitstek, Spotlight, winnaar van 6 Oscars, wordt op vrijdag 13, zaterdag 14 en maandag 16 mei vertoond in Filmhuis De Spiegel.
Op vrijdag 13 mei zal NRC-onderzoeksjournalist Joep Dohmen om 20.00 uur een inleiding verzorgen.

Spotlight (2015), onder regie van Thomas McCarthy, vertelt hoe een groep journalisten van The Boston Globe in 2001 op het spoor komt van een groot misbruikschandaal binnen de katholieke kerk.

Een speciaal team van onderzoeksjournalisten, het zogenaamde ‘spotlight team’, komt na intensief speurwerk, tegenwerking en moeilijke gesprekken met slachtoffers tot de ontdekking dat het hier om een wijdverbreide praktijk gaat, waarbij alle feiten stelselmatig buiten de openbaarheid worden gehouden. De belangen van de kerk zijn te groot en de macht van de slachtoffers te klein. Het kerkbestuur vindt haar imago belangrijker dan de veiligheid van jonge kinderen. Vooral spotlight-journalist Mike Rezendes (Mark Ruffalo) raakt gefrustreerd van de vele doofpotten en ontkenningen.

Met deze film wil McCarthy nog één keer deze ernstige geschiedenis over misbruik en schending van vertrouwen aan een groot publiek vertellen.

Vrijdag 13 en zaterdag 14 mei, aanvang 20.00 uur
Maandag 16 mei, aanvang 14.00 uur

Schunck* Glaspaleis Heerlen, 5e etage

Reacties