Twee reünieconcerten Heerlense rock- en bluesband ´Watch Out´

Foto: Watch Out

Vanaf 1989 bespeelde vanuit Heerlen de rock- en bluesband Watch Out grote en kleine podia in heel Zuid-Limburg en de formatie mocht zich verheugen in een trouwe en ook vaak meereizende aanhang.

Het repertoire besloeg voornamelijk covers van het stevige én gevoelige werk uit de jaren ’60 en ’70, maar ook later: The Doors, CCR, Cream, ZZ Top, Jimi Hendrix, Brainbox, Fleetwood Mac, Neil Young, Jeff Healey en zo meer. Ook eigen werk werd vertolkt, waaronder de roemruchte ‘Doorkijkblues’.

Bertus Borgers

Niemand minder dan een van ’s lands bekendste saxofonisten stond aan de wieg van Watch Out. We hebben het over Bertus Borgers (o.a. Herman Brood, Golden Earring, Raymond van het Groenewoud, Sweet d´Buster en Mr. Albert Show).

Hoe dat zit?

In 1989 deed de Muziekschool Heerlen een oproep aan muzikanten om zich te melden voor een cursus ´Spelen in een band´. Deze werd gegeven door twee bekende Limburgse popmuzikanten, Pierre Beckers en Heinz Reumers. Beiden studeerden voor popdocent aan het Rotterdams Conservatorium en dit cursusproject maakte deel uit van hun opleiding. Na een paar weken hard werken kwam een van de begeleidende docenten van Heinz en Pierre – dat was dus Bertus Borgers – op een zaterdagochtend naar Heerlen om het resultaat te beluisteren. Hij kreeg een mini-concert voorgeschoteld en zat goedkeurend knikkend zichtbaar te genieten. Na afloop liet hij weten tevreden zijn, gaf nog enkele tips en complimenteerde docenten en muzikanten. De cursisten zaten na afloop nagenietend bij elkaar en polsten of ze samen verder wilden. Dat was nadrukkelijk het geval. Een oefenruimte werd gehuurd en de basis voor Watch Out was gelegd.

Veel muzikanten

Gitaristen waren in de loop der jaren Fred Feelders, Henny Nix, Ralph Hoeberechts en Maarten Brorens, de bas was steeds in handen van Jos Pommé en achter de drumkit zaten Sven Derix en Harold Janssen. Als zangers van Watch Out excelleerden Harry Velraeds en Remko Serban. Vaste geluidsman/technicus was Andy Lemmens en Hans Meex verzorgde management en boekingen.
Na bijna 10 jaar werd besloten er een punt achter te zetten en het hoofdstuk ‘Watch Out’ af te sluiten, waarna ieder nieuwe muzikale wegen bewandelde.

Via social media kwamen de oud-leden (verschillende waren verhuisd naar andere delen van het land) elkaar afgelopen jaren weer tegen, wisselden herinneringen en foto´s uit. Nadat iemand ‘Reünie???’ had gepost werd actie ondernomen en de organisatie in gang gezet. Na een paar stevige repetities is Watch Out er weer klaar voor. Een groot deel van de oud-leden heeft de agenda vrij kunnen maken voor de ‘weerzien-concerten’, dus er staat een stevige line-up.

Twee concerten

Een keus uit het Watch Out-repertoire – uiteenlopend van stampende blues tot gevoelige ballads – wordt zaterdag 14 mei ’s middags live vertolkt tijdens een openluchtconcert (alléén bij geschikt weer; 13.00 uur) bij Arons Muziek Heerlen aan de Saroleastraat 3 te Heerlen en ´s avonds (20.00 uur) in muziekcafé Gasterie de Fabel aan de Benzenraderweg 104 in Heerlen.

Toegang: gratis.

Reacties