5 mei 2016: Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag op één dag

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Wisten Heerlenaren en trouwe bezoekers van de gemeente Heerlen op een ‘normale’ Hemelvaartsdag al moeilijk een keuze te maken uit de 2 fantastische evenementen, dit jaar waren de agenda’s op 5 mei nog meer gevuld door het samenvallen van Hemelvaarstdag en Bevrijdingsdag op één en dezelfde dag.

Met bijna hetzelfde weertype als vorig jaar Hemelvaartsdag, een stralend zonnetje maar toch zeker niet te heet, moesten keuzes gemaakt óf combinaties gepland worden aan de hand van de traditionele ‘Hemelvaart’ Braderie in Hoensbroek, en de eveneens jaarlijks terugkerende planten-, bloemen-, aardbeien- en aspergemarkt in hartje Heerlen. Daarbij extra dit jaar ook nog het Bevrijdingsfestival ‘aan de andere kant van de Pancratiuskerk’, en liepen degenen met een familielid van rond de 8 jaar daarbij ook nog eens de kans een communiefeest luister bij te moeten gaan zetten.

Plantenmarkt en Bevrijdingsfestival

DSCN3614[1]Hoe dan ook, in Heerlen-centrum was het lekker druk en gezellig vanmiddag.
Bij de planten- en bloemenmarkt op De Bongerd wisselden kilo’s asperges en aardbeien, en trays fleurige tuinplanten en geurige tuinkruiden van eigenaar, terwijl een honderdtal meters zuidelijker op het Pancratiusplein de terrassen vol stroomden om te kunnen genieten van de derde editie van het Bevrijdingsfestival. Tal van acts stonden, en staan nog steeds, op de 2 podia, want de laatste tonen van het festival zullen pas rond half twaalf vanavond verstillen.

 

Vredesvlam

Rond 5 uur arriveerde een groep hardlopers van AVON met de vredesvlam bij het hoofdpodium op het Pancratiusplein. Zij hadden de vlam woensdagavond in Wageningen opgehaald en vervolgens al rennend naar Heerlen gebracht. Een oorlogsveteraan, in het bijzijn van burgemeester Ralf Krewinkel, ontstak daarmee het vredesvuur in Heerlen.

IMG_20160505_165826[1]

Reacties

article
39927
5 mei 2016
Wisten Heerlenaren en trouwe bezoekers van de gemeente Heerlen op een ‘normale’ Hemelvaartsdag al moeilijk
https://heerlen.nieuws.nl/nieuws/39927/5-mei-2016-hemelvaartsdag-en-bevrijdingsdag-op-een-dag/
2016-05-05T20:39:26+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/148/2016/05/05202212/DSCN36051.jpg
Bevrijdingsfestival Heerlen, Braderie Hoensbroek, plantenmarkt, telefleur
Cultuur & Amusement, Gemeente, Nieuws