Medtronic breidt logistieke activiteiten uit in Heerlen

Foto: Medtronic

Medisch-technologiebedrijf Medtronic maakte vandaag bekend een nieuwe faciliteit in Heerlen te gaan realiseren.

Een specifiek gedeelte van de activiteiten van de distributiecentra in Opglabbeek (België) en Rolo (Italië) worden naar deze locatie overgeheveld. De faciliteit zal in het voorjaar van 2017 operationeel zijn en gerund worden door een logistiek dienstverlener. Dit zal naar verwachting een 140-tal extra arbeidsplaatsen in de regio opleveren.

Groei

Medtronic verwacht groei in de Europese logistiek en met het openen van een nieuwe faciliteit in Heerlen wordt de zekerheid van levering aan afnemers gewaarborgd. “Onder alle omstandigheden en ook bij toekomstige groei, streven we ernaar onze medisch-technologische producten aan ziekenhuizen en patiënten te leveren. De nieuwe faciliteit in Heerlen biedt de mogelijkheid om deze verwachte Europese groei op te vangen,” aldus Sikko Zoer, Vice-President Customer Care en Supply Chain van Medtronic EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika).

Heerlen beste uitbreidingsmogelijkheden

“Ons doel is om de logistieke capaciteit te verhogen en tegelijkertijd klanten tevreden te houden door hen optimale service te blijven bieden. Na zorgvuldige evaluatie van verschillende locaties, bleek Heerlen de beste uitbreidingsmogelijkheden te hebben. We zijn verheugd dat de nieuwe faciliteit naast ons bestaande distributiecentrum in Heerlen zal komen te staan en zo de mogelijkheid biedt voor verdere groei. Dit is in lijn met onze eerdere investeringen in de Heerlense vestiging,” licht Sikko Zoer toe.

Reacties