Opgepakte overvaller bekent serie overvallen

Foto: itsvasco/Foter/CC BY-SA

De politie in Kerkrade heeft afgelopen nacht een 46-jarige man uit Kerkrade aangehouden die wordt verdacht van het plegen van 6 overvallen in de laatste twee weken in Kerkrade en Herzogenrath (D).

Zaterdag publiceerde de politie foto’s van een bewakingscamera waarop de verdachte stond afgebeeld om hiermee de hulp in te roepen van het publiek. Dit leverde enkele tips op waarvan meerdere wezen in de richting van de aangehouden verdachte. Hij werd in zijn woning aangehouden, en heeft inmiddels bekend de 6 overvallen tussen 11 en 21 april gepleegd te hebben. De politie nam ook een vuurwapen in beslag, een alarmrevolver.

Openbaar maken foto-opnames

De recherche besloot na toestemming van het openbaar ministerie met de opnamen naar buiten te treden omdat er sprake zou kunnen zijn van een grote kans van herkenning gezien de goede kwaliteit van de camerabeelden. Maar zeker ook omdat het niet uitgesloten was dat de verdachte opnieuw een overval zou gaan plegen met alle mogelijke veiligheidsrisico’s. Hij had immers binnen 14 dagen 6 overvallen gepleegd.

De verdachte wordt dinsdag voorgeleid aan de Rechter-commissaris.
De Limburgse recherche gaat de Duitse collega’s voorstellen om in hun onderzoek ook de Duitse zaken mee te nemen en die informatie straks over te dragen.

Reacties