Onderzoek naar gezinsdrama in Zeswegen

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

De tragische dood van het 7-jarige jongetje in Zeswegen ‘heeft diepe indruk achtergelaten’, zo stelt burgemeester Paul Depla van Heerlen. Het is een incident zoals dat in Heerlen nog niet eerder is meegemaakt.

Vanwege de ernst van het incident heef Depla daarom vanochtend niet alleen de zogenaamde driehoek bijeengeroepen (Politie, Justitie en de gemeente) maar werden ook de Kinderbescherming en Mondriaan uitgenodigd om te praten over dit drama. Afgesproken is dat alle betrokken partijen de feiten op een rijtje gaan zetten over wat er zich rondom de dood van het jongetje heeft afgespeeld. Niet alleen om alle relevante informatie op tafel te krijgen, maar ook om verbeteringen aan te kunnen brengen daar waar dit nodig is.

‘Ik begrijp dat er vanuit de buurt en door de media vragen gesteld worden over wat er zich heeft afgespeeld, en hoe dit heeft kunnen gebeuren’, stelt burgemeester Depla. ‘We zouden allemaal liever vandaag dan morgen duidelijkheid willen hebben. Het is van het grootste belang dat er een objectief en onafhankelijk oordeel komt van de inspectie van wat er bij de diverse instanties heeft plaatsgevonden. We kunnen en mogen nu niet ingaan op vragen en geruchten waarmee we de inspectie voor de voeten zouden kunnen lopen. Immers ook de gemeente Heerlen is een van die partijen met betrokkenheid waar uiteindelijk een oordeel over gevormd zal worden.’

Reacties