“Lammetjes Dag” in de schaapskooi op de Brunssummerheide

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Niet op het menu, zoals tijdens de woensdagse gehaktdag, maar op de Brunssummerheide in Heerlen.

De schaapskooi, die normaal gesproken niet toegankelijk is voor publiek, opent zondag 17 april van 11.00 uur tot 16.00 uur haar poorten. Op een paar honderd meter vanaf het Bezoekerscentrum op de Brunssummerheide kunt u dan dus een kijkje nemen in de blatende lammerenkraamkamer en van alles en nog wat opsteken over de schaapskudde.
Buiten organiseert Natuurmonumenten een klein lentefeestje met leuke activiteiten.
Na alle drukte krijgen de pasgeboren lammetjes en hun moeders vanaf 16.00 uur weer hun welverdiende rust.

Praktische informatie

  • Leden van natuurmonumenten en kinderen met een pas van OERRR mogen gratis komen kijken. Wel even online een kaartje boeken. En vergeet je pasje niet mee te nemen.
  • Niet-leden betalen een kleine bijdrage van € 2,- per persoon (in de online voorverkoop). Aan de poort betaal je € 2,50 per persoon.
  • Kinderen ontvangen een tegoedbon voor een glas Natuurmonumenten-appelsap bij Pannenkoekenrestaurant Schrieversheide.
  • Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis. Als ze wel aan de activiteiten willen deelnemen (OERRR-vlag maken, schminken, appelsap) moet er wel een kaartje gekocht worden.
  • Ben je in verwachting? Dan adviseren we je om de schaapskooi niet te bezoeken.
  • Honden mogen niet naar binnen.

Lente-actie

Word je aan de poort op de dag zelf lid van Natuurmonumenten, dan ontvang je niet alleen je entreekaartjes gratis. Je krijgt ook nog een waardebon ter waarde van € 10,- cadeau, die je meteen kunt gebruiken in het restaurant Schrieversheide.

Reacties