Opening Cambridge groepspraktijk in MediPoint Heerlen-Parkstad

Inwoners van de gemeente Heerlen en regio Parkstad kunnen met de komst van het nieuwe Cambridge Centrum Heerlen-Parkstad de strijd aangaan tegen de overtollige kilo’s.

Met ingang van deze maand is de afslank groepspraktijk van maandag tot en met zaterdag geopend en kunnen geïnteresseerden eenvoudig, verantwoord en succesvol afvallen onder begeleiding van één van de 8 Cambridge consulenten, tevens ervaringsdeskundigen. De praktijk is gevestigd in MediPoint aan de Voskuilenweg 129 A in Heerlen.

Meer overgewicht in Limburg

In Limburg lijden meer mensen aan overgewicht (52%) dan gemiddeld landelijk (48%). Dat komt door een verkeerd voedingspatroon en te weinig beweging. Eind 2014 presenteerde gedeputeerde Peter van Dijk al zijn aanvalsplan om overgewicht aan te pakken. De komst van de nieuwe groepspraktijk deze maand is een logisch vervolg. Enkele cijfers:

  • Limburg telt ruim 1,1 miljoen inwoners (CBS 2016) waarvan 52% overgewicht heeft
  • Bij ouderen is dit zelfs 61%, bij kinderen is 15% te dik (landelijk 11%)
  • Van mensen met overgewicht heeft circa 50% daadwerkelijk een dieetwens.

Afvallen en gedragsverandering

De consulenten van Cambridge Centrum Heerlen-Parkstad komen uit deze regio en willen de mensen helpen met afvallen, gedragsverandering en het bevorderen van een gezonde levensstijl. “Onze consulenten zijn zelf afgeslankt met het Cambridge dieet en als ervaringsdeskundigen weten ze hoe het is om overgewicht te hebben en om af te vallen, dus ze kunnen als geen ander mensen met raad en daad bijstaan”, vertelt Sandra Biallass van Cambridge Weight Plan Benelux, één van de initiatiefnemers in Heerlen.

Maatwerk

“Samen kiezen we voor een programma dat het beste bij de cliënt past,” vervolgt Sandra Biallass. “En na afloop van het programma begeleiden we de cliënten naar een gezonde levensstijl, waardoor de opbouw naar een volledig regulier voedingspatroon en gewichtsbehoud op een verantwoorde en blijvende manier gebeuren. Dit voorkomt het gevreesde jojo-effect.”

Totaalconcept

Cambridge Weight Plan werkt met een totaalconcept waarin behalve het dieet ook voedingsadviezen, een bewegingsprogramma en levensstijl coaching worden aangeboden. De kracht van het wetenschappelijk geteste en medisch verantwoorde Cambridge dieet is het (zeer) lage aantal calorieën, terwijl men toch alle noodzakelijke voedingsstoffen, vitamines en mineralen binnen krijgt. Binnen Cambridge Weight Plan kan men kiezen uit verschillende programma’s, met of zonder reguliere voeding.

Reacties