Bekkerveld laat zich niet wéér verrassen door Deurne

In november won SV Deurne de thuiswedstrijd tegen Bekkerveld verdiend met 2-1, maar de blauw-witte zebra’s hebben zich vanmiddag gerevancheerd voor die offday en stuurden de ploeg van trainer Frank Weijers met een 3-0 nederlaag huiswaarts.

Trainer Coocky Voorn had (mede door de afwezigheid van aanvoerder Jeroen Lemmens) de opstelling op enkele plaatsen gewijzigd t.o.v. de vorige wedstrijden, waardoor enkele achterhoedespelers weer op hun oude vertrouwde plekje stonden, iets wat het spel zeker in het begin ten goede kwam. Al in de 1e minuut was er een kansje voor Demsey Dowson, die na een mooie voorzet van Thom Vluggen over kopte. Bekkerveld had en hield een licht overwicht, wat in de 25e minuut resulteerde in een verdiende 1-0 voorsprong. Thom Vluggen speelde Tim van de Geijn aan, die van zo’n 20 meter op doel schoot. De verder uitstekend keepende Deurne-doelman Joost Bukkems verkeek zich waarschijnlijk ietwat op dit houdbare schot, dat langzaam in het doel verdween. Enkele minuten later was het opnieuw raak: Demsey Dowson scoorde 2-0, na een mooie solo, met een laag schot in de verre hoek. Bekkerveld speelde mede door deze stand met zelfvertrouwen, wat nog enkele mogelijkheden opleverde voor de voorwaartsen. Helaas werd er uit die mogelijkheden niet gescoord, waardoor trainer Voorn en zijn manschappen met deze 2-0 voorsprong tevreden konden gaan rusten.

Na de pauze was Deurne gelijkwaardig, maar kreeg Bekkerveld meer kansen. Schoten en kopballen van Tim van de Geijn, aanvoerder Roger van Meegeren , Thom Vluggen en Wouter Peters gingen naast, gingen over of werden ( soms op formidabele wijze) gestopt door de Deurne-doelman. Ook de ingevallen spits Sjors van Velzen strandde op deze keeper, die pas in de 75e minuut weer moest capituleren. Demsey Dowson werd door Wouter Peters de diepte ingestuurd, was zijn tegenstanders te snel af en scoorde beheerst: 3-0. Deurne drong hierna nog wel aan, maar door goed verdedigen en dito keeperswerk van Pim Gubbels kwam er in de stand geen verandering meer. Een verdiende, ietwat geflatteerde overwinning voor de thuisploeg en revanche voor de eerder in het seizoen geleden nederlaag en dit alles onder prima leiding van scheidsrechter Verstappen.

Tekst: Ton Cuijpers

Reacties