Urban action sports-toernooi ‘Pro Freestyle’ 2016 zet ‘course’ op in Heerlen

Foto: Jarno Schurgers

Vandaag maakte de organisatie van Pro Freestyle bekend dat de eerste editie van het ‘urban action sports’ toernooi Pro Freestyle 2016 in Heerlen zal zijn. Van 30 juni tot en met 3 juli vindt het evenement in de binnenstad plaats. De tweede editie van Pro Freestyle 2016 zal dan in augustus in Den Haag plaatsvinden.

Het evenement is ontworpen als een urban action sports-, muziek- en cultuurfestival. Met een ‘multi action sports’ toernooi in Skateboard Street, BMX Street, BMX Park, Inline Park, Scoot Park and MTB Park. Naast pro-atleten kunnen ook amateuratleten meedoen in het toernooi.

Naast sport brengt het toernooi muziek, DJ’s, bands, films, foto expo, drawing en painting battles, freestyle demo’s, atleet lezingen, meet & greet en food & drinks. Cultuurpartners zoals het bekende Schunck en Nieuwe Nor zorgen voor de programmering. Doe-het-zelf-baantjes, clinics en workshops maken het mogelijk dat iedereen ook zelf de sporten kan ervaren. Het toernooi is gratis te bezoeken in de binnenstad van Heerlen.

Heerlen staat bekend om zijn urban en jongerencultuur, met muurschilderingen en evenementen. Met de evenementen positioneert Heerlen zich als urban city, zoals het International Breakdance Event en natuurlijk Serious Request van afgelopen jaar.

Toernooi

Pro- en amateuratleten kunnen deelnemen in 6 action sports wedstrijden: Skateboard Street, BMX Street, BMX Park, Inline Park, Step Park, MTB Park. Amateurs kwalificeren zich door een video van hun tricks te delen met Pro Freestyle. Details hierover volgen snel. Pro atleten worden geselecteerd door de organisatie.

Custom made action sport park

Tijdens de persconferentie presenteerde de organisatie het ‘action sports park’. De course is ontworpen door de toonaangevende Nederlands indoor skate- en BMX-parken (Pier15 en 040BMXPark). Het 20 bij 40 meter park is een combinatie tussen park en street elementen.

1e editie Pro Freestyle in 2015 een groot succes

In september 2015 is de eerste editie van Pro Freestyle gehouden midden in de binnenstad van Den Haag. Met 39.400 bezoekers, ruim 200 atleten uit binnen- en buitenland en een wereldwijd bereik van ruim 9 miljoen is Pro Freestyle op de internationale action sports kaart gezet.

Meer info en upcoming events

Tijdens de Heerlense Koningsspelen van 22 april trapt Pro Freestyle de promotiecampagne af. Op deze dag geeft het Pro Freestyle showteam een demonstratie wat het echte toernooi ongeveer zal inhouden. Daarnaast kan een groot deel van 1.500 aanwezige leerlingen de verschillende action sporten van Pro Freestyle zelf ervaren.
Locatie: Sportvereniging Bekkerveld, Heerlen.
Van 10.30 – 14.00 uur.

 

Reacties