Eerste Southern Roots Night in Cultuurhuis Heerlen

Foto: Parkstad Limburg Theaters

Parkstad Limburg Theater organiseert in samenwerking met Stichting Southern Bluesnight een nieuw festival in Cultuurhuis Heerlen. Liefhebbers van roots, singer-songwriter en americana kunnen op zaterdag 16 april genieten van een aantal zeer fijne namen uit het genre.

Bovenaan op het affiche staan gevierd Bluegrass gezelschap Bluegrass Boogiemen en folky singer-songwriter Amy Speace. Maar er is ook aandacht voor regionaal talent met Folkpopband Martinus en singer-songwriter Jimmy Dee.

Amy Speace en Bluegrass Boogiemen

De Amerikaanse singer-songwriter Amy Speace maakt een tijdloze mix van blues, folk en country die herinnert aan ‘oudgedienden’ zoals Judy Collins, Mary Gauthier en Mary Chapin Carpenter. Direct, eerlijk en open verbindt zij haar muziek met muzikaal engagement: ‘grace over drama…’, aldus de New York Times.

Bluegrass Boogiemen, de beste bluegrass band van het continent viert zijn 25-jarige bestaan met een ‘exclusief feest voor het zuiden’. Een optreden vol ‘high-energy bluegrass at its finest’ zoals ook te horen is op het jubileumalbum waarvoor de boogieman samenwerkten met o.a. Tim Knol, Tangarine, Blaudzun.

Martinus en Jimmy Dee

De jonge band Martinus brengt een mix van melancholische country, folk en americana met een scheutje psychedelica. De band speelt akoestisch en elektrisch sferische folkpop van eigen Limburgse bodem.
Singer-songwriter Jimmy Dee toont zijn passie voor muziek in een bijzondere en hartveroverende combinatie van gitaar, stompbox, didgeridoo en stem. Tijdens de Southern Rootsnight verrast hij het zuiden met enkele voorproefjes van zijn nieuwste cd.

Anders acts op het programma zijn folkzangeres Linde Nijland met haar trio, singersongwriter Eric Devries, BJ Baartman’s Wild Verband en singer-songwriter David Philips.

De eerste editie van The Southern Roots Night vindt plaats op zaterdag 16 april in Cultuurhuis Heerlen vanaf 20.00 uur.

Reacties