Deelname topamateurs in KNVB-beker uitgebreid

Met ingang van seizoen 2016/2017 breidt de KNVB het aantal amateurverenigingen dat deelneemt aan de KNVB beker uit. Deden er dit seizoen nog 50 amateurverenigingen mee, vanaf volgend seizoen worden dat er 68.

Voor het bekertoernooi blijken de topamateurs al langer een aanwinst te zijn. Afgelopen bekerseizoen wisten liefst 5 ploegen (Hoofdklasser Excelsior’31 en Topklassers HHC Hardenberg, Kozakken Boys, Capelle en VVSB) uit het amateurvoetbal tot de laatste 16 teams in het toernooi door te dringen. Nog nooit in de geschiedenis van het KNVB bekertoernooi kwamen zo veel amateurclubs uit in de achtste finales. En ook in de kwartfinale, waar HHC en VVSB het respectievelijk opnemen tegen AZ en FC Den Bosch, speelden er niet eerder 2 amateurploegen.

Nieuwe opzet

Voor deze nieuwe opzet verandert de inrichting van het KNVB bekertoernooi ietsjes. Zo wordt een extra voorronde gespeeld door 36 amateurverenigingen en begint het bekertoernooi, vanwege de druk op het (internationale) competitieprogramma, op woensdag 17 augustus.

De eerste ronde begint één week later op woensdag 24 augustus en hier strijden 42 teams voor een plek bij de laatste 64. De betaald voetbalclubs stromen, net als de kampioenen en periodekampioenen van de beide Topklassen, dan in de tweede ronde in. Door de tweede ronde op 20/21/22 september 2016 te spelen hebben de amateurclubs voldoende tijd om zich voor te bereiden op een eventuele ontmoeting met een betaald voetbalorganisatie.

Daarnaast zullen clubs uitkomend in de Tweede divisie en Topklasse niet langer deelnemen aan de districtsbeker.

Bron: KNVB.

Reacties