Open Universiteit start dating platform voor studenten

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Dating voor hoger opgeleiden was er al, maar nu komt de OU ook met een platform voor degenen die het traject naar het hoger-opgeleid-zijn nog bewandelen. De Open Universiteit voegt namelijk een dating platform toe aan haar online leeromgeving yOUlearn waarmee studenten gemakkelijk contact kunnen leggen met elkaar.

Onderwijskundig onderzoek wijst uit dat een relatie het studiesucces vergroot. Rector magnificus prof. mr. Anja Oskamp: ‘Met ons online onderwijs willen we onze studenten een rijke leeromgeving bieden, in alle opzichten. Daarom ontwikkelen we het platform l’amOUr.’

Platform l’amOUr

Uit de Nationale Studenten Enquête blijkt al jarenlang dat studenten zeer tevreden zijn. Toch ziet rector magnificus Anja Oskamp nog een punt van verbetering: ‘Het voordeel van een campusuniversiteit is dat studenten er fysiek aanwezig zijn, waardoor ze netwerken opbouwen. En dan bedoel ik niet alleen zakelijke netwerken. Je ontmoet er ook vrienden voor het leven, of zelfs je grote liefde. Bij afstandsonderwijs is dat moeilijker. De Open Universiteit biedt al kans op dergelijke netwerken en relaties. Want via onze online leeromgeving yOUlearn hebben studenten niet alleen contact met docenten maar ook met elkaar. We willen daarin nu nog een stapje verder gaan. Daarom starten we met l’amOUr als een waardevolle aanvulling op yOUlearn.’

De Open Universiteit doet veel onderzoek op het gebied van Technology Enhanced Learning. Uit gedragsstudies daarbinnen bleken interessante correlaties tussen studenten. Na verder onderzoek is er intelligente matching software ontwikkeld en een nieuw onderzoeksterrein ontstaan: Technology Enhanced Love.

Pilot

De komende weken wordt er een pilot uitgevoerd met de bètaversie van l’amOUr. Het platform wordt niet alleen technisch getest, maar ook zal onderzocht worden welke effecten dit heeft op het welbevinden en het studiesucces van studenten. Voor studenten die hun partner al gevonden hebben of voor wie dit allemaal niet hoeft, biedt het platform ook vele mogelijkheden voor het opbouwen van een academisch en professioneel netwerk.

Reacties