Internationale DNA-match leidt tot oplossing overval uit 2014 en aanhouding

Foto: ritzotencate / Foter / CC BY-SA

Een 36-jarige Heerlenaar die Paaszondag dacht vrij te komen na het uitzitten van zijn straf in de gevangenis van Grave, is meteen weer door de politie opgepakt op verdenking van het plegen van een overval op een bejaard echtpaar in Kerkrade.

De man zou het bejaarde stel op 31 augustus 2014 overvallen hebben nadat die op de Graverstraat in Kerkrade geld hadden opgenomen uit een pinautomaat. De overvaller griste het geld uit de tas van de vrouw en ging er vandoor. Haar echtgenoot probeerde nog kort achter de dader aan te gaan maar struikelde en raakte licht gewond. De dader wist te ontkomen, maar bij het sporenonderzoek kon de politie DNA-materiaal van de verdachte veilig te stellen.

Dat materiaal kon onlangs worden herleid. De recherche vond een DNA-match in de internationale databank omdat de verdachte in Duitsland was aangehouden. Onderzoek wees uit dat de man nu vast zat in de penitentiaire inrichting in Grave.
Daar werd hij gisteren, juist toen hij de bajes dacht kunnen verlaten omdat hij zijn vorige straf had uitgezeten, weer opgepakt op verdenking van de overval in Kerkrade ruim anderhalf jaar geleden.

Reacties