Hellas komt goed weg met gelijkspel

Zaterdag om 17.00 uur was de aftrap van de wedstrijd Hellas – Leonidas in de 3e klasse. Een wedstrijd die 95 minuten lang bol stond van strijd, slecht voetbal en een scheidsrechter die de handen vol had aan het vervelende spel van beide ploegen.

Vanaf de aftrap waren het de bezoekers die lieten zien wat strijden tegen degradatie of nacompetitie inhoudt. Leonidas was heer en meester in de duels in de eerste 20 minuten. De thuisploeg dacht blijkbaar dat na de goede wedstrijd van vorige week, ook deze wedstrijd voetballend tot een goed einde gebracht kon worden. Niets was echter minder waar. Bij de 2e aanval van de wedstrijd was het meteen raak voor de bezoekers. Via de zijkant werd de bal voor het doel gebracht waarna via de verdedigende sliding, de bal voor de voeten van de Leonidas aanvaller terecht kwam. Deze schoot beheerst binnen en na amper 10 minuten keek Hellas al tegen een achterstand aan. Amper 30 seconden later leek Hellas weer op gelijke hoogte te komen. Een vlotte aanval bracht Oostindie oog-in-oog met de Leonidas doelman die daarna als winnaar uit de strijd kwam. Binnen enkele minuten waren het de bezoekers die de voorsprong verdubbelden. Via opnieuw een rappe counter werd de bal vanaf de flank teruggelegd. Het schot ketste op de paal maar verdween vervolgens via de rug van de Hellas doelman in het doel. Niet veel later hadden de bezoekers een nieuwe mogelijkheid om de score uit te breiden. Maar doelman Heijenrath voorkwam erger leed voor de thuisploeg. Na 20 minuten leek Hellas te beseffen dat er meer werd gevraagd. Met name Baggen werd keer op keer onderuit gehaald. Scheidsrechter Heuts kwam steeds vaker ogen te kort om de kleine akkefietjes op het veld waar te nemen. Na een half uur spelen was het Baggen die, met nog 40 meter te gaan, een vrije doorgang naar de Leonidas doelman had. Hij werd echter door een van de Leonidas verdedigers van de sokken gelopen en kwam ten val. Waar heel Hellas dacht dat een vrije trap met een rode kaart zou volgen, liet scheidsrechter Heuts echter doorspelen. In het restant van de eerste helft bleef Leonidas simpel overeind. Hellas bleef ver van het niveau van vorige week. Toen beide ploegen aan de thee gingen leek een wederopstanding van de thuisploeg in de 2e helft ver weg.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Leonidas bleef op de counter loeren en bij Hellas bleven te veel spelers ver onder hun niveau. Beide ploegen kregen echter mogelijkheden om te scoren. De bezoekers via de counter en Hellas via 2 keer een steekbal door het midden. In de 2e helft namen de onvriendelijkheden toe. De spelers van beide ploegen raakten steeds vaker met elkaar in de clinch. Een kwartier voor tijd kregen de Hellas supporters weer hoop op een beter resultaat. Baggen passeerde 3 Leonidas spelers aan de zijkant en trok de bal strak voor het Leonidas doel. Een van de Leonidas verdedigers kreeg de bal niet onder controle. Vervolgens passeerde de bal de doellijn en was het zowaar 1-2. Hellas schakelde fysiek en qua inzet nog een tandje bij en Leonidas versterkte de verdediging maar bleef gevaarlijk via de counter. Enkele minuten voor tijd was het opnieuw een Leonidas verdediger die doel trof en weer was het in eigen doel. Dit keer werd een hoge voorzet met het hoofd achter de eigen doelman gewerkt. In de resterende minuten bleef het vooral hectisch. Na 95 minuten floot scheidsrechter Heuts voor de laatste keer en konden beide ploegen naar de kleedkamer voor een warme douche. Langer doorspelen had sowieso niet gekund vanwege de invallende duisternis.

De wedstrijd zelf zal voor de bezoekers uit Maastricht echter als een koude douche gevoeld hebben. 2-0 voor staan en de overwinning weggeven via 2 eigen doelpunten; dat voelt niet goed. Hellas kreeg zo een punt dat het op basis van het vertoonde spel niet verdiende en voorkwam zo een zekere nederlaag. Het zal een lange vervelende reis terug zijn geweest voor Leonidas. Voor alle betrokkenen was er echter één troost. Doordat de zomertijd inging kon iedereen 1 uur korter slapen. Dat betekende ook 1 uur minder om er slecht van te slapen.

Reacties

Cookieinstellingen