Stalen contouren van ‘pop-up restaurant’ Van der Valk verrijzen langs de snelweg

In de ochtend van donderdag 21 januari 2016 legde een flinke brand het restaurant van het Van der Valk hotel in Heerlen in de as. Sinds die tijd is het restaurant van het hotel gesloten, en kunnen er ook niet altijd kamers worden geboekt.

Het restaurant zal niet in de oorspronkelijke staat worden herbouwd. Van der Valk greep de vurige catastrofe aan om een compleet nieuw en vooruitstrevend hoofdgebouw te gaan verwezenlijken. Met “landgoedallure”. De plannen daarvoor zijn al grotendeels uitgewerkt, maar het zal nog geruime tijd duren voordat dit nieuwe hotelgebouw in gebruik genomen kan worden.

Om de vele bezoekers van het restaurant tot die tijd niet met lege magen in de kou te laten staan, wordt op de huidige parkeerplaats van het hotel een tijdelijk restaurant opgetrokken dat plaats zal gaan bieden aan 300 mensen. Als alles volgens planning verloopt, zal dit ‘pop-up restaurant’ rond 16 mei zijn deuren openen.

Het belooft een mooie locatie te worden ‘met een knipoog naar het verleden en de toekomst’, zo meldt de website, waarbij veel aandacht wordt besteed aan natuurlijke elementen.

Van der Valk_2

Reacties