Susteren pakt een verdiend punt bij Bekkerveld

Veel toeschouwers waren nog niet aanwezig, toen de thuisclub al kon juichen. Er volgde een gelijk opgaande en kwalitatief goede wedstrijd. Dat Susteren na de winterpauze in vorm is, lieten ze ook vandaag zien, want de wedstrijd eindigde in een verdiend gelijkspel.

Amper één minuut na het beginsignaal van scheidsrechter Bechay lag de bal al achter de Susteren-doelman in het net. Thom Vluggen was ontsnapt aan zijn bewaker en gaf een strakke voorzet, die met een volley bij de 2e paal werd binnen geschoten door aanvoerder Jeroen Lemmens: 1-0. En net als vorig seizoen leek een grote score in de maak. Het liep helaas voor Bekkerveld iets anders, want na een sterk eerste kwartier van de ploeg van Coocky Voorn kwam Susteren beter in het spel, wat leidde tot enkele kansen voor de gasten. Tom Timmermans kopte net naast en zowel Kevin Hoffmans als Boyd Stoffels verschenen alleen voor Bekkerveld-keeper Pim Gubbels, die in beide situaties subliem redde. Ook de ”blauw-witten“ kregen kansen: schoten van Jeroen Lemmens en Stefan Hagens gingen net naast en Thom Vluggen raakte de lat. De grootste mogelijkheid kreeg
Roger van Meegeren vlak voor rust, die zijn inzet jammer genoeg van de lijn gehaald zag worden.

In de tweede helft begon het team van trainer Jean Maas weer dreigend en bij een duel om de bal in het strafschopgebied tikte Tim Dierx ongelukkig Boyd Stoffels aan. De prima leidende scheidsrechter stond er boven op en besliste terecht: strafschop. Topscorer Kevin Hoffmans liet zich dit buitenkansje niet ontgaan en scoorde zijn 21e doelpunt in deze competitie.

Hierna golfde het spel op en neer, wat resulteerde in mooie acties en mogelijkheden aan beide zijden. De in de tweede helft, na een langdurige knieblessure, ingevallen Ruben Henssen liet zich meteen gelden: zijn prima voorzet werd door Tim van de Geijn ingekopt, maar net zo goed gered door de Susteren–goalie. Dezelfde doelman, die vorig seizoen in de wedstrijd tegen Bekkerveld 9 keer moest vissen, redde ook geweldig op een diagonaal hard ingeschoten bal van Thom Vluggen en bij een goede poging van Wouter Peters kreeg hij hulp van enkele van zijn verdedigers. Net voordat de leidsman voor het einde floot, kreeg Kevin Hoffmans nog een mogelijkheid, maar gelukkig voor de thuisploeg verdween zijn schot naast het doel en eindigde dit duel in een voor beide ploegen
verdiend gelijkspel : 1-1.

Tekst : Ton Cuijpers