VV Hellas – RKSV Heer: 3 – 3 (rust 0 – 0)

De wedstrijd VV Hellas – RKSV Heer op deze zondag was een wedstrijd die alles in zich had. Vanaf de aftrap was duidelijk dat 2 ploegen op het veld stonden die er vandaag een echte wedstrijd van wilden maken.

De koploper in de 3e klasse, RKSV Heer en het tegen degradatie vechtende VV Hellas zorgden 90 minuten lang voor spektakel met goed voetbal van beide kanten en na 90 minuten ook evenveel doelpunten aan beide kanten.

De beginfase was voor de bezoekers die in hoog tempo en met veel balbezit de thuisploeg onder druk zetten. Dit leidde tot enkele kleine mogelijkheden voor de bezoekers. Nadat de thuisploeg het ontzag voor de koploper liet varen, werd het steeds meer een wedstrijd. Even leek het er op dat beide ploegen na 10 minuten weer de kleedkamers konden opzoeken. Scheidsrechter Lemmens moest even naar de grond met wat ademhalingsproblemen maar na enkele minuten rust kon de verder prima leidende scheidsrechter de wedstrijd vervolgen. Mede dankzij scheidsrechter Lemmens ontspon zich een prachtige strijd.

Hellas voetbalde in het restant van de eerste helft prima mee en kreeg enkele goede mogelijkheden om de score te openen. Maar Baggen en Dormans kregen de bal niet langs de Heer doelman in het doel.

Was de eerste helft al van hoog niveau, de 2e helft bleek naast goed spel ook alles te bevatten wat voetbal zo leuk maakt. Namelijk: doelpunten. Direct na de aftrap was het Reno Baggen die na een prima aanval op de doelman van Heer stuitte. Vijf minuten later was het dan toch raak voor de thuisploeg. Na een vrije trap viel de afvallende bal voor de voeten van Rob Hamers die met een volley de bal in het net deed ploffen. De voorsprong was echter van korte duur, want amper 30 seconden later lag de bal alweer in het Hellas doel. Na balverlies aan Hellas zijde werd de voorzet vakkundig achter de Hellas doelman gekopt. De toeschouwers waren amper bekomen of de bal lag alweer aan de overkant in het doel. Vanaf de aftrap was het Hellas dat via een prima aanval Jeroen Oostindie in stelling bracht. Diens schot verdween onhoudbaar achter de Heer doelman.
Binnen 1,5 minuten stond de wedstrijd op z’n kop. Niet veel later kreeg Baggen nog een goede mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden. Maar de Heer doelman redde en voorkwam zo een grotere achterstand voor zijn ploeg. Na 20 minuten kwam Hellas toch op een 3-1 voorsprong. Een voorzet van Baggen kwam via een Heer verdediger bij Rob Hamers terecht die zijn tweede treffer van de middag liet aantekenen. De koploper leek rijp voor een nederlaag. De bezoekers gooiden er echter een schepje bovenop en Hellas moest terug. Vijftien minuten voor tijd kreeg Heer loon naar werken. De ploeg kreeg een strafschop waarmee de achterstand gereduceerd werd tot 3-2. Met nog 15 minuten te spelen kregen beide ploegen nog enkele goede mogelijkheden om te scoren. Aan Hellas zijde was het doelman Heijenrath die zich wist te onderscheiden met enkele goede reddingen. Vijf minuten voor het einde kwamen de bezoekers toch op gelijke hoogte. Een schot op doel werd in goed Nederlands ‘ abgefelscht’ en verdween zo achter de Hellas doelman in het doel. Vlak voor tijd kwam Hellas nog een keer goed weg bij een scrimmage voor het Hellas doel.

Na 93 minuten strijd, passie en bovenal goed voetbal bleven beide ploegen met 1 punt achter. Grote winnaar op deze zondagmiddag waren de toeschouwers, en zeker de neutrale toeschouwers, die een prachtige pot voetbal van hoog derde klasse niveau kregen voorgeschoteld.

Compliment aan beide ploegen en aan scheidsrechter Lemmens.

Reacties