KVC Oranje kan weer vooruit

Na de eclatante 6-1 overwinning op bezoek bij Amstenrade kan KVC Oranje weer hopen op betere tijden. Op de zege viel niets af te dingen. Daarover waren vriend en vijand het na afloop eens.

In 4B degraderen op het einde van het seizoen twee ploegen rechtstreeks. Amstenrade en KVC Oranje bezetten vóór aanvang van de onderlinge confrontatie de beide gehate laatste plekken op ranglijst. Alleen een driepunter binnen hengelen kon dan ook het motto zijn voor zowel hekkensluiter Amstenrade alsook de bezoekers uit Kerkrade.

De eerste minuten van de degradatiekraker gaven een rommelig spelbeeld te zien. Beide teams hadden last van de zenuwen en veel balverlies over en weer was het logische gevolg. Voetballend was KVC Oranje ietwat beter, maar het eerste gevaar kwam er aan de andere kant. Doelman Lars van der Weide (19) van KVC Oranje moest de bal uit een vrije trap van Rene Schmeitz uit zijn rechter benedenhoek tikken. Dat deed de goalie met verve.
Even later was het aan de andere kant wél raak. Jordy Schmitz lepelde de bal over de defensie van de thuisclub en bereikte Bjarn Eck. Die laatste, recentelijk teruggekeerd van een halfjaar durende studiereis in de VS, raakte de bal allesbehalve goed, maar het was voldoende om Amstenrade-keeper Sebastiaan Wetzels te verschalken: 0-1. De doelman van de thuisclub gaf na afloop aan wel een pintje van KVC Oranje te verdienen voor zijn optreden bij die treffer. Daarmee stak de goalie de hand nadrukkelijk in eigen boezem.
De 0-1 leek voor KVC Oranje een geweldige opsteker. De ploeg van Rene Kupper liet nu meerdere mooie aanvallen zien en wist zich de nodige kansen te creëren. Sterker, geheel in afwijking van hetgeen dit seizoen vaker gebruikelijk was, wist men nu ook het net te vinden. Vóór de rust lukte het nog twee keer. Ritch Vienerius, met een fraaie lob op –ietwat gelukkig- aangeven van Falco Didderen en de onvermoeibare Mitchel Flecken (na een corner van Jordy Schmitz) tekenden voor de 0-3 ruststand.

Al kort na de hervatting zette KVC Oranje de ingezette lijn succesvol voort. Bjarn Eck liet vanaf de rechter flank een mooie voorzet vertrekken en Ritch Vienerius gaf doelman Sebastiaan Wetzels met een volley weer eens het nakijken: 0-4. Een eigen doelpunt van Jorrit Werumeus Buning strooide nog wat exrtra zout in de wonden van de thuisclub: 0-5.
Amstenrade toonde wel aan over een goede wedstrijdmentaliteit te beschikken. De ploeg van de na dit seizoen vertrekkende oefenmeester Brahim Rais kreeg ook loon naar werken toen Trevor van Kuijk de 1-5 liet noteren. Uiteindelijk tekende Jordy Schmitz na een assist van Mitchel Flecken voor de 1-6 eindstand. Voor Amstenrade waren de druiven natuurlijk zuur. KVC Oranje daarentegen was geslaagd in haar missie drie punten mee te nemen naar Kerkrade. De brigade van de Rene Kupper mag dan ook weer hopen op betere tijden.

Door Werner Nijssen

Reacties