FC Hoensbroek behaalt een moeizaam gelijkspel

FC Hoensbroek heeft met veel pijn en moeite een gelijkspel uit het vuur weten te slepen. Tegen nummer laatst SVC’ 2000 werd slechts met 1-1 gelijk gespeeld. En met deze puntendeling kwam de ploeg van trainer Roger André nog goed weg.

Op een veld, dat meer weg had van een akker dan van een voetbalveld, bleek al snel dat goed voetbal niet mogelijk was. Beide ploegen hanteerden daarom veelvuldig de lange bal en hoopten op een foutje van hun tegenstander. Lange tijd wisten de ploegen amper kansen voor beide doelen te creëren.

Halverwege de 1e helft was er het eerste wapenfeit namens de gastenploeg. Oene Boonstra kopte uit een hoekschop van Jochen Hahnraths op het dak van het doel van de thuisploeg. Vijf minuten later was er toch de voorsprong voor FC Hoensbroek. Een strakke voorzet van Christiaan Meurders werd door Titom Tjokrokoesoemo perfect afgelegd op Robert Wijnen, die feilloos binnenschoot: 0 – 1.

Echt lang genieten van de voorsprong kon de Hoensbroekse ploeg niet. Uit een snelle tegenstoot was het handenbindertje Marvan Ait’Jdag, die met een prima actie voor de 1-1 zorgde. FC Hoensbroek behield in die eerste helft een optisch overwicht, maar tot echte kansen leidde dit verder niet.

Vlak na de thee waren de gasten dicht bij de voorsprong. Een schot van Robert Wijnen kon met de nodige moeite nog tijdig gekeerd worden door Nermin Hamzic. Aan de andere kant liet Hoensbroek-goalie van Eijck zich bijna verrassen op een volley van Ait’Jdag. Met de nodige moeite kon van Eijck nog tijdig keren. Zo golfde het spel nu heen en weer en was ook FC Hoensbroek weer dicht bij de 1-2.
Maar ook SVC-doelman Linssen keerde bekwaam op een schot van Feddo Mobers. Hierna waren het de gastheren, die steeds meer het spel naar zich toetrokken. Maar tot tweemaal toe wist de ongelukkige Ait’Jdag dotten van kansen niet tot doelpunt te promoveren. In blessuretijd leek er alsnog de overwinning te komen voor de Roermondse ploeg. Maar ook Paul Simons zag zijn inzet door Jochen Hahnraths op de Hoensbroekse doellijn gekeerd worden.

SVC-trainer Ruud Hendriks was content met het behaalde punt, maar besefte maar al te goed, dat er in de tweede helft meer had ingezeten voor zijn ploeg. “Vooraf teken je tegen Hoensbroek zeker voor een punt. Maar tot 3 keer toe werd een inzet van ons van de doellijn gehaald. Het scoren is voor ons al het hele seizoen een manco. Dat moet zeker beter. Maar ik heb er alle vertrouwen in, dat wij niet rechtstreeks gaan degraderen. Ik zie de komende wedstrijden tegen Vaesrade en PSV’35/Vlodrop met veel vertrouwen tegemoet.”

Roger André kon zich wel vinden in de woorden van Hendriks: “Vooraf hoop je natuurlijk op meer, maar soms moet je achteraf tevreden zijn met een punt. Wij wisten, dat het vandaag geen gemakkelijke pot zou gaan worden. SVC’2000 herbergt ondanks de lage klassering veel kwaliteiten. We kwamen vanmiddag een aantal keren goed weg. Hier gaan het nog heel veel ploegen lastig krijgen. Hier win je niet zomaar.”

Reacties