Ook LUKAS GRAHAM en LUCKY FONZ III op Pinkpop 2016.

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

Na de bekendmaking van de eerste 46 acts tijdens de traditionele Pinkpop perspresentatie in Paradiso Amsterdam voegt Pinkpop vandaag 2 nieuwe namen toe aan het programma voor 2016, te weten: LUKAS GRAHAM en LUCKY FONZ III.

Lukas Graham is de laatste weken met zijn hit ‘7 Years’ regelmatig op de Nederlandse radio te horen. De single is alleen in Nederland al bijna twaalf miljoen keer gestreamd. Graham heeft een duidelijke eigen muzikale stijl; door zijn innemende door hip-hop geïnspireerde teksten en zijn soulvolle zang komen de verhalen die hij vertelt op een indrukwekkende manier tot leven in zijn songs. Samengevat kan zijn rauwe en persoonlijke songwriting worden getypeerd als een mix van soul, funk, hiphop en pop. Graham zelf noemt het ook wel ghetto pop. Op 1 april brengt de Deense Lukas Graham zijn gelijknamige album uit.

Zoals veel singer-songwriters begon Lucky Fonz III als Bob Dylan-adept. Daar is weinig meer van te horen. Op 5 februari verscheen het nieuwe Nederlandstalige album van Lucky Fonz III. Op ‘In Je Nakie’ presenteert hij zich als een artiest die gemakkelijk smartlappen, hip-hop, folk, drum ’n bass en happy hardcore samen kan voegen tot een logisch geheel. Het resultaat is fris, brutaal, eerlijk, bitterzoet en presenteert een Lucky Fonz III zoals je hem nog nooit eerder hebt gehoord.

Van de geplande 58 acts zijn er momenteel 48 aangekondigd. De ontbrekende namen worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Overigens zijn voor Pinkpop 2016 weer weekendkaarten beschikbaar via Ticketmaster. Uiteraard zijn daar ook nog dagkaarten te koop.
Helaas zijn door fouten van enkele fysieke voorverkoopadressen te veel en fout geprinte weekendkaarten blijven liggen. Deze aantallen zijn nu bekend. Wees er snel bij want het gaat slechts om een beperkt aantal.
Kijk voor meer informatie op de ticketpagina van Pinkpop.

Reacties