Cultuur in bloei op CITAVERDE College Heerlen

Afgelopen vrijdag 4 maart werd op het CITAVERDE College in Heerlen de tentoonstelling van het project ‘Museum in School’ geopend, aansluitend op ‘CULTAVERDE’ waarin de leerlingen hun talenten lieten zien op het gebied van dans, taal en muziek.

De afgelopen maanden organiseerden de leerlingen een volledige tentoonstelling van A tot Z, onder begeleiding van SCHUNCK*. Deze tentoonstelling is nu voor alle belangstellenden vrij toegankelijk.

Bij het ‘Museum in School-project’ gaan leerlingen samen met professionals uit de culturele wereld aan de slag om een tentoonstelling te maken. In dit onderdeel van cultuureducatie ligt de focus op samenwerken en ervaringsgericht leren. Het gezamenlijk einddoel is de tentoonstelling die nu in de kantine van het CITAVERDE College te zien is.

Samenwerking SCHUNCK* met het CITAVERDE College

Sinds schooljaar 2009-2010 werkt SCHUNCK* samen met het CITAVERDE College en wordt er ieder schooljaar een divers programma op het gebied van cultuureducatie georganiseerd. Dit schooljaar ligt de focus op ervaringsgericht leren en school-breed werken aan een gezamenlijk einddoel. Leerlingen van alle klassen, met uitzondering van de eindexamenklassen, gaan tijdens creatieve workshops aan de slag met verschillende thema’s. Deze thema’s sluiten aan bij de visie van het CITAVERDE College dat VMBO, MBO en bedrijfsopleidingen in de groene sector aanbiedt.

Twee klassen van het tweede leerjaar gingen parallel hieraan in de CKV les ervaringsgericht leren hoe je een tentoonstelling maakt. Gedurende 7 lessen maakten ze kennis met allerlei facetten van het realiseren van een tentoonstelling, zoals conservatorschap, communicatie, educatie, floormanagement, de museumwinkel en documentatie. Bovendien kregen zij een masterclass van verschillende professionals werkzaam in de museale wereld.

Reacties