Eerste wedstrijd Limburgse Truckpull Competitie in Brunssum

Foto: KVFL

Een stevig touw, een behoorlijke truck, en een flinke portie spieren en doorzettingsvermogen.┬áMeer lijkt er voor een leek niet nodig voor een wedstrijd vrachtwagentrekken, ofwel ‘truckpull’.

Of toch wel? Komt er nog tactiek bij kijken, inzicht, materiaalkennis, lichaamshouding?

Wie hierop antwoord wil, of gewoon eens met eigen ogen wil zien hoe de mens zich geheel vrijwillig voor de vrachtwagen laat spannen om het gevecht aan te gaan, kan komende zondag 13 maart terecht in de Florence Nightingalestraat in Brunssum Noord. Daar vindt de openingswedstrijd plaats van de Limburgse Truckpull competitie.

Ted van der Parre, ooit ‘Sterkste man ter wereld’

In deze eerste wedstrijd van 2016 maken een stuk of 15 atleten in 3 verschillende onderdelen uit wie zich na 4 wedstrijden de Limburgs Truckpull kampioen mag noemen.

Uiteraard vindt dit alles plaats onder het toeziend oog van een scheidsrechter. En niet zo maar een scheidsrechter! Niemand minder dan de voormalige sterkste man van Nederland, en als enige Nederlander ooit de sterkste man ter wereld, Ted van der Parre zal er voor zorgen dat mens en vrachtwagen zich volgens de regels in beweging zetten. Protesteren tegen diens beslissing is geheel op eigen risico…

De wedstrijd begint om 14.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Bezoek voor meer informatie de website.

Reacties