Dutch Mountain Film Festival: ‘Rams’ (Hrútar)

Foto: DMFF

Vanavond, dinsdag 8 maart, draait de IJslandse film Rams in het kader van het Dutch Mountain Film Festival in filmhuis De Spiegel in het Glaspaleis, aanvang 20.00 uur. Deze tragikomedie van regisseur Grimur Hákonarson brengt met mooie filmische beelden en op Scandinavische wijze met zwarte humor, vooral de invloed van isolement op het menselijk gedrag tot verbeelding.

Broers en schapen

De broers Gummi en Kiddi leven in een afgelegen vallei in IJsland. De rammen van de twee schapenboeren behoren tot de beste van het land en wonnen al diverse prijzen. Hoewel ze hun land en levensstijl delen, spreken de koppige mannen al 40 jaar niet meer met elkaar. Wanneer een ziekte uitbreekt en de autoriteiten alle dieren in de vallei willen ruimen, verzetten ze zich ieder op hun eigen manier: Kiddi met zijn geweer en Gummi met zijn verstand. Om het gevecht met de autoriteiten te kunnen winnen en hun dierbare schapen te redden, moeten de broers echter wel samenwerken.

Sigurdur Sigurjónsson en Theodór Júlíusson spelen de hoofdrollen in Rams van regisseur Grímur Hákonarson.

Filmfestival van Cannes

De tragikomische speelfilm met prachtige beelden van het IJslandse landschap won tijdens het Filmfestival van Cannes de hoofdprijs in het programma Un Certain Regard.

Reacties