Bijna 600 leerlingen in gemeente Heerlen aan de slag voor schone omgeving

Foto: Gemeente Heerlen

Van maandag 7 maart tot en met 23 maart wordt de vierde editie van de schoonmaak-estafette gehouden. Hierbij ruimen diverse groepen onder begeleiding van hun leerkracht zwerfafval op.

Dit jaar doen bijna 600 kinderen mee. Met de estafette sluit de gemeente Heerlen aan bij de Landelijke Opschoondag op 19 maart 2016. De officiële aftrap vond maandagmiddag 7 maart plaats op basisschool ‘de Horizon in Heerlen.

Wethouder Nico Aarts opende de estafette symbolisch met de overhandiging van de ‘Gouden Grijper’ aan het team van basisschool de Horizon. Dit is het ‘estafettestokje’ dat weer wordt overgegeven aan de volgende school. Wethouder Aarts is 100% voor deze actie: zwerfafval hoort niet op straat en is bovendien slecht voor het milieu.

Mascotte Pancras de Leeuw helpt mee

De schoonmaakestafette wordt georganiseerd door de gemeente Heerlen in samenwerking met 14 basisscholen in Heerlen en Hoensbroek. De gemeente zorgt voor de benodigde opruimmaterialen zoals afvalknijpers, werkhandschoenen, veiligheidshesjes en vuilniszakken en zorgt dat het ingezamelde afval wordt afgevoerd. De materialen worden uitgereikt door onze mascotte van Heerlen Schoon, Pancras de Leeuw.

Heerlen is supporter van Schoon

De schoonmaakestafette is onderdeel van het Stedelijk Plan Schoonhouden. Dit plan streeft onder meer naar terugdringing van zwerfvuil in de openbare ruimte. In dat kader is in 2014 ook de campagne Heerlen Schoon gestart.

Deelnemers Schoonmaakestafette

Dit jaar zetten maar liefst 14 scholen zich in voor de estafette. Het stokje gaat over van BS de Horizon naar BS Ganzerik, BS Hoensbroek-Zuid, BS de Windwijzer, BS de Vlieger, BS de Regenboog, BS de Voeëgelsjtang, SO Catharinaschool, BS St. Paulus, BS de Meyster, BS de Tovercirkel, BS de Schakel, SO Buitenhof en BS Windekind.

DSCI0039

Reacties